Studiu privind combinarea vaccinurilor anti-Covid
Studiu privind combinarea vaccinurilor anti-Covid
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-privind-combinarea-vaccinurilor-anti-covid/
Autorii unui studiu britanic care vor sa afle daca vaccinurile AstraZeneca-Oxford si Pfizer-BioNTech pot fi combinate intr-o maniera sigura pentru a obtine o schema eficienta de vaccinare in doua trepte au decis sa adauge in aceasta cercetare stiintifica si serurile Moderna si Novavax, informeaza Reuters.
Oamenii de stiinta care participa la studiul Com-Cov, lansat in februarie si coordonat de Universitatea Oxford, au anuntat ca vaccinurile Moderna si Novavax vor fi incluse la randul lor in aceasta cercetare, relateaza si Agerpres.
Studiul recruteaza voluntari adulti cu varste de peste 50 de ani care au fost deja vaccinati cu prima doza a acestor vaccinuri in urma cu 8-12 saptamani.
Alte 1.050 de persoane vor fi adaugate in acest studiu.
Ideea principala a studiului este aceea de “a explora daca multiplele vaccinuri anti-COVID-19 care sunt disponibile pot fi utilizate intr-o maniera mai flexibila”, a precizat Matthew Snape, coordonatorul testelor, porivit surselor citate.
Voluntarii care au primit fie o doza de vaccin AstraZeneca, fie o doza de vaccin Pfizer-BioNTech vor fi inoculati aleator ori cu acelasi tip de vaccin in momentul administrarii rapelului, ori cu o doza a vaccinurilor Moderna sau Novavax.
Rezultatele obtinute in urma studiului initial, care a implicat doar combinarea serurilor AstraZeneca si Pfizer in schema de vaccinare, sunt asteptate spre sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai.
De asemenea, rezultatele celei de-a doua etape a studiului, care va analiza combinarea dozelor de vaccinuri Moderna si Novavax, vor fi publicate in luna iulie.
Etichete: combinare vaccinuri anti-covid, rapel vaccin anti-covid, rapel cu alt vaccin
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii