Numarul medicilor de familie care se alatura campaniei de vaccinare este in crestere

05/05/2021
Numarul medicilor de familie care se alatura campaniei de vaccinare este in crestere

Numarul medicilor de familie care se alatura campaniei de vaccinare este in crestere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-medicilor-de-familie-care-se-alatura-campaniei-de-vaccinare-este-in-crestere/

Aproape o treime din medicii de familie din judetul Giurgiu si-au aratat disponibilitatea pentru a monitoriza si programa vaccinarea impotriva COVID-19.

“In ceea ce priveste vaccinarea in cabinetele medicilor de familie, potrivit reprezentantilor CAS Giurgiu, 30 din cei 98 de medici de familie din judetul Giurgiu si-au aratat disponibilitatea pentru a monitoriza si programa aceasta activitate. Urmeaza sa fie stabilit cati dintre acestia vor si vaccina si data la care va incepe concret vaccinarea. Oricum, medicii de familie mentionati au fost instruiti de DSP Giurgiu in acest sens, tocmai pentru a fi pregatiti corespunzator”, scrie intr-un comunicat de presa transmis de Institutia Prefectului Giurgiu.

De altfel, numarul medicilor de familie din toata tara, care se alatura campaniei de vaccinare impotriva Covid-19, este in crestere.

De exemplu, 28 de cabinete de medicina de familie din judetul Tulcea vor incepe imunizarea impotriva COVID-19, 13 in Salaj si peste 40 la Botosani.

Potrivit sefului CNCAV, mai multi medici ar trebui sa se implice in vaccinarea anti-COVID.

“Ma astept ca un numar mai mare de medici de familie sa isi arate disponibilitatea pentru participarea la acest demers. (…) Am solicitat Directiilor de sanatate publica sa ne implicam mai mult pentru a asigura distributia cu celeritate a dozelor de vaccin, a materialelor necesare si sa punem la dispozitie si procedurile necesare”, a precizat medicul Valeriu Gheorghita.

Etichete: vaccinare anti-covid la medicul de familie, vaccinare in cabinete de medicina de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Dr.Elena Latcan says:

    Buna seara!
    Lipsa medicilor din Romania trebuie considerata O PROBLEMA DE SECURITATE
    NATIONALA si din ceke 5-6 mii de rezidenti pe care noi ,tara saraca ii scolarizam GRATUIT si pleaca in tarile vestice unde REZIDENTIATUL SE PLATESTE,repartizati-i i pe “loc”,de la incepul rezidentiatului, va rugam ,iintai in toate localitatile din Romania si cine refuza sa-si plateasca scolarizarea.
    In anul 1984,ca rezident ORL
    la Spitalul Judetean Braila,prin concurs,m-am
    transferat la Spitalul Jud.Ploiesti si Min.Sanatatii m-a pus sa platesc 2000 lei,anul de curd si m-am judecat ca 3a parte cu M S timp de w ani pana au ajuns la concluzia ca nu trebuie sa platesc,eu ramanand sa lucrez tot in Romania ,tara care m-a scolarizat si pe care eu nu o parasesc.
    In Israel unde eu am lucrat,ca medic voluntar,se ia in considerare in primul an de reziidentiat,reducerea taxei cu 50% in primul an ,in functie de nota obtinuta la
    Bacalaureat.
    Multumesc,
    Cu stima ,un angajator,
    Dr.Elena Latcan
    Reprezebtant legal al Centrului Medical PRAIN

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: