SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

03/08/2021
SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nivel-scazut-de-securitate-cibernetica-a-spitalelor/

In contextul atacului cibernetic ransomware derulat asupra Spitalului Clinic Witting din Bucuresti, SRI a informat ministrul Sanatatii si ministrul Transporturilor si Infrastructurii cu privire la modul de derulare a atacului.

In informare, SRI a punctat ca astfel de atacuri impotriva unor spitale din România reprezinta un semnal de alarma cu privire la nivelul scazut de securitate cibernetica existent si subliniaza necesitatea stringenta de implementare a unor masuri si politici de securitate specifice.

“Atacurile de tip ransomware, desi sunt de complexitate medie-redusa, pot genera disfunctii majore in activitatea efectiva derulata de institutiile din domeniul sanatatii. In vederea asigurarii unui flux constant de servicii medicale, este necesara adoptarea unei decizii centralizate care sa impuna obligativitatea adoptarii unor masuri minimale de securitate cibernetica la nivelul institutiilor din domeniul sanatatii.”, transmite SRI intr-o informare de presa.

Potrivit sursei citate, asigurarea securitatii cibernetice in domeniul sanatatii prezinta un nivel crescut de relevanta, inclusiv in contextul rolului esential in gestionarea unor situatii de criza, precum cea generata de pandemia de COVID-19.

Etichete: securitate cibernetica spitale, atac tip ransomware spital, SRI

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: