Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19

26/10/2021
Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comisia-europeana-a-stabilit-un-portofoliu-de-10-mijloace-terapeutice-impotriva-covid-19/

Comisia Europeana stabileste un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potential eficace impotriva COVID-19, portofoliu alcatuit pe baza unor avize stiintifice independente.

Acesta cuprinde, in principal, mijloacele terapeutice potential eficace impotriva COVID-19 care au sanse mari sa fie autorizate si, prin urmare, sa fie disponibile curand pe piata europeana, conform unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei.

Acest tratamente vor fi disponibile cat mai rapid posibil pentru pacientii din intreaga UE, cu conditia ca siguranta si eficacitatea lor sa fie confirmate de Agentia Europeana pentru Medicamente.

“Intrucat continuam sa ne confruntam cu provocarea reprezentata de COVID-19, este important sa ne protejam in plus fata de vaccinare. Stabilirea celor 10 mijloace terapeutice impotriva COVID-19 va asigura faptul ca cetatenii primesc cele mai promitatoare tratamente impotriva virusului”, a declarat Margaritis Schinas, vicepresedintele pentru promovarea modului de viata european, citat de Agerpres.

Un grup de experti stiintifici independenti a examinat 82 de mijloace terapeutice potential eficace aflate in stadiu avansat de dezvoltare clinica si a identificat 10 dintre ele ca fiind cele mai promitatoare pentru portofoliul UE de mijloace terapeutice impotriva COVID-19, tinand seama de faptul ca pentru populatii diferite de pacienti, aflati in diferite stadii ale bolii, care are severitati diferite, sunt necesare diferite tipuri de produse.

Lista celor zece este impartita in trei categorii de mijloace terapeutice si va continua sa evolueze pe masura ce vor aparea noi dovezi stiintifice:

Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienti in stadiile timpurii ale infectiei.

Antivirale orale pentru utilizare cat mai repede posibil dupa infectare.

Imunomodulatori pentru tratarea pacientilor spitalizati.

Sase dintre mijloacele terapeutice selectate fac deja obiectul unei revizuiri pe masura ce sunt disponibile date relevante sau producatorii lor au solicitat Agentiei Europene pentru Medicamente autorizarea introducerii pe piata.
Ele ar putea primi autorizatia in curand, cu conditia ca datele finale sa demonstreze calitatea, siguranta si eficacitatea lor, conform comunicatului CE.

Selectarea celor 10 mijloace terapeutice potential eficace este independenta de, si nu inlocuieste, evaluarea stiintifica efectuata de Agentia Europeana pentru Medicamente sau autorizarea medicamentelor de catre Comisia Europeana.

Etichete: tratamente covid-19, tratamente anti-covid, anticorpi antivirali monoclonali, antivirale orale, imunomodulatori

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: