Raport: Persoanele nevaccinate anti-Covid au un risc de 16 ori mai mare de deces

09/11/2021
Raport: Persoanele nevaccinate anti-Covid au un risc de 16 ori mai mare de deces

Raport: Persoanele nevaccinate anti-Covid au un risc de 16 ori mai mare de deces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-persoanele-nevaccinate-au-un-risc-de-16-ori-mai-mare-de-deces/

Persoanele nevaccinate au un risc de 16 ori mai mare sa ajunga in sectiile de terapie intensiva sau sa moara din cauza COVID-19, arata un raport al autoritatilor sanitare australiene, potrivit Reuters.

Datele oferite luni seara de departamentul de sanatate din New South Wales (NSW) arata ca doar aproximativ 3% dintre persoanele din sectiile de terapie intensiva erau vaccinate cu doua doze, in timp ce mai mult de 63% din cele 61.800 de cazuri raportate intre 16 iunie si 7 octombrie au fost persoane nevaccinate, relateaza si Agerpres.

“Ratele de infectare in randul tinerilor complet vaccinati au fost mici, acestia nedezvoltand forme grave de COVID-19, in timp ce persoanele nevaccinate in aceasta grupa de varsta au avut un risc mai mare de se imbolnavi de COVID-19 si de a avea nevoie de spitalizare”, a declarat Kerry Chant, seful directiei sanitare din NSW, potrivit surselor citate.

Concluziile raportului au fost in concordanta cu datele oferite in septembrie de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, potrivit carora persoanele nevaccinate aveau un risc de 11 ori mai mare sa moara de COVID-19 decat cele complet vaccinate.

Etichete: risc deces persoane nevaccinate anti-covid, risc spitalizare persoane nevaccinate, vaccinarea anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: