Harta interactiva a centrelor de evaluare Covid-19

16/03/2022
Harta interactiva a centrelor de evaluare Covid-19

Harta interactiva a centrelor de evaluare Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/harta-interactiva-a-centrelor-de-evaluare-covid-19/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) din Romania lanseaza o harta interactiva cu centrele de evaluare COVID 19 pentru a veni in sprijinul pacientilor.

Harta poate fi deschisa de pe telefon si laptop. Accesata de pe telefon cu locatia deschisa, harta arata cele mai apropiate centre de locul unde te afli. In acest fel, poti identifica cea mai apropiata locatie si nu mai pierzi timpul in trafic.

“Recomand persoanelor care au un test COVID pozitiv sa mearga la un centru de evaluare COVID pentru stabilirea unui tratament adecvat. Pacietii care pot fi monitorizati acasa, vor pleca de la centru cu un tratament dupa ce li se face evaluarea. Evaluarea cat mai timpurie dupa primirea rezultatului pozitiv este cu atat mai importanta in cazul pacientilor cu afectiuni cronice care pot dezvolta complicatii”, a declarat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului National de Boli Infectioase’ ‘Prof. dr. Matei Bals’, potrivit unui comunicat de presa al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.
“Am gandit acest instrument online pentru a ajuta pacientilor si a-I ghida spre cel mai apropiat centru pentru a fi evaluat. Chiar daca suntem pe o perioada descrescatoare, totusi pacientii cu afectiuni cronice pot avea complicatii daca se infecteaza si, de aceea, este important sa mearga la medic intr-un centru sa fie evaluati si sa primeasca tratament. Chiar eu am beneficiat de evaluare si tratament intr-un astfel de centru”, a precizat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Potrivit sursei citate, in primele 5 zile de la obtinerea rezultatului, persoanele cu cel putin doi factori de risc, trebuie sa se adreseze unui Centru de evaluare si tratament COVID-19.

Pe toata durata pandemiei, bolile cronice s-au dovedit a fi factori de risc importanti in decesul a peste 60.000 de persoane infectate in ultimii doi ani cu SARS-Cov-2 in Romania. Raportarile Institutului National de Sanatate Publica arata ca peste 93% din cei decedati aveau cel putin o boala cronica din urmatoarele categorii: boli cardiovasculare (7 din10 cazuri), diabet zaharat (3 din 10), boli neurologice sau obezitate (2 din 10) si, afectiuni renale, pulmonare sau cancer (1 din 10).

Harta poate fi accesata AICI.

Etichete: centre de evaluare covid, pacienti boli cronice, COPAC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: