Cand se vor distribui pastilele de iodura de potasiu catre populatie?

28/03/2022
Cand se vor distribui pastilele de iodura de potasiu catre populatie?

Cand se vor distribui pastilele de iodura de potasiu catre populatie?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cand-se-vor-distribui-pastilele-de-iodura-de-potasiu-catre-populatie/

Distributia pastilelor de iodura de potasiu catre populatie ar putea dura circa doua, trei saptamani, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a subliniat ca acest lucru se va face doar dupa o informare foarte clara a oamenilor.

“Saptamana aceasta facem campania de informare si, incepand de saptamana viitoare, distributia la toti cei care sunt eligibili, in principiu populatia pana la varsta de 40 de ani”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, luni, intr-o conferinta de presa.

Totodata, el subliniat necesitatea distribuirii acestor pastile in contextul conflictul din Ucraina si a vorbit si despre memoria colectiva privind incidentul nuclear de la Cernobil.

El precizat, la finalul saptamanii trecute, ca aceste comprimate de iodura de potasiu vor fi distribuite in mod gratuit.

Compania Antibiotice Iasi a produs 30 de milioane de comprimate de iodura de potasiu 65 mg, pastile distribuite deja catre depozitele directiilor de sanatate publica din tara. Acestea urmeaza ca sa fie oferite in mod gratuit populatiei doar in situatii de criza determinate de un incident nuclear.

Etichete: pastile iodura de potasiu, distributie pastile iod

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: