Medicii de obstetrica-ginecologie din regiunea Centru, invitati intr-un proiect de screening
Medicii de obstetrica-ginecologie din regiunea Centru, invitati intr-un proiect de screening
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-obstetrica-ginecologie-din-regiunea-centru-invitati-intr-un-proiect-de-screening/
Reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures au lansat o invitatie cabinetelor publice si private de obstetrica-ginecologie din regiunea Centru sa se afilieze ca centre de recoltare pentru testarea Babes Papanicolau si HPV, in cadrul Proiectului ‘Program de preventie, depistare precoce si tratament precoce al cancerului de col uterin‘.
“Invit alaturi de noi cadrul acestui proiect, toti medicii de obstetrica-ginecologie din cabinetele publice si private din regiunea Centru, pentru a deveni Centre de recoltare pentru femeile din grupul tinta incluse in screening. Constientizarea importantei derularii unui program de screening intr-o societate si implicarea tuturor factorilor care pot contribui la atingerea obiectivului propus este esentiala pentru reusita unui astfel de proiect”, a precizat Dr. Cosmina Uzu, managerul de proiect din cadrul SCJU Targu Mures, intr-un comunicat de presa.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures a lansat procedura de afiliere pentru Centrele de recoltare din regiunea Centru pentru implementarea proiectului ‘Program de preventie, depistare precoce si tratament precoce al cancerului de col uterin‘.
Astfel, cabinetele medicale de obstetrica-ginecologie publice sau private, cabinete de asistenta medicala primara, indiferent de forma de organizare a acestora, cabinete medicale de planificare familiala din structura spitalelor, unitati mobile autorizate in conditiile legii, detinute de unitati sanitare/centre de obstetrica-ginecologie, indiferent de forma de organizare sau de ONG cu activitate reprezentativa in domeniu se pot afilia ca Centre de recoltare a materialului celular cervical.
Grupul tinta, este format din persoanele cu varste cuprinse intre 30-64 ani (pentru femeile care beneficiaza de testarea HPV) si intre 24-29 ani pentru femeile care beneficiaza de testarea Babes-Papanicolau.
De asemenea, proiectul se adreseaza si femeilor care din punct de vedere medical, intra intr-una din urmatoarele situatii: nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin; sunt asimptomatice; nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.
Etichete: medici obstetrica-ginecologie, testarea Babes Papanicolau si HPV, screening cancerul de col uterin, spitalul judetean targu mures
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii