Reorganizarea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii

21/07/2023
Reorganizarea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii

Reorganizarea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reorganizarea-comisiilor-de-specialitate-din-cadrul-ministerului-sanatatii/

Un proiect de ordin al Ministrului Sanatatii, publicat in Monitorul Oficial, prevede reorganizarea comisiilor de specialitate. Conform actului normativ, se desfiinteaza trei comisii existente pana acum.

Noul ordin reglementeaza infiintarea a 56 de comisii de specialitate ale Ministerului Sanatatii, fata de 59. De asemenea, vor exista si 11 subcomisii, in cadrul unora dintre comisiile existente.
Cele trei comisii care s-au desfiintat sunt: comisia de medicina alternativa, comisia de paliatie si comisia de transfuzii.

Potrivit actului normativ, aceste vor fi inlocuite de subcomisii: una pentru ingrijiri paliative in cadrul comisiei de oncologie, o subcomisie de medicina alternativa va functiona la comisia de medicina de familie, iar o subcomisie de transfuzii, la comisia de hematologie.

Comisiile de specialitate, subcomisiile si grupurile tehnice de lucru multidisciplinare sunt subordonate ministrului sanatatii.

Acestea sunt organisme consultative cu corespondent in nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice, care furnizeaza expertiza necesara pe baza careia Ministerul Sanatatii coordoneaza, din punct de vedere stiintific, profesional si metodologic asistenta medicala.

Etichete: comisii de specialitate, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: