Spitalul de Psihiatrie Capalnas, al doilea spital construit de la zero de CJ Arad

21/07/2023
Spitalul de Psihiatrie Capalnas, al doilea spital construit de la zero de CJ Arad

Spitalul de Psihiatrie Capalnas, al doilea spital construit de la zero de CJ Arad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-de-psihiatrie-capalnas-al-doilea-spital-construit-de-la-zero-de-cj-arad/

La Arad, in localitatea Capalnas, a fost inaugurat un nou spital de psihiatrie a, investitia fiind de peste 26 de milioane de lei.

“Am inaugurat astazi Spitalul de Psihiatrie de la Capalnas, in prezenta ministrului Dezvoltarii! Est al doilea spital construit de la zero de catre Consiliul Judetean Arad. Consiliul Judetean pregateste deja si inaugurarea celui de-al treilea spital nou, cel de Oncologie, construit in municipiul Arad si care urmeaza sa fie finalizat in aceasta perioada. Ambele spitale sunt finantate prin PNDL! Eu consider ca Aradul este printre judetele din Romania unde s-a manifestat cel mai mare interes pentru sanatatea locuitorilor. Ne-a stimulat si faptul ca, fiind judet de granita, multi aradeni au plecat in strainatate sa se trateze. De aceea, noi ne-am stabilit ca obiectiv sa oferim aici, la Arad, serviciile medicale pe care aradenii le cautau in alte parti, fie in judetele Timis sau Cluj, fie in Ungaria. Si cred ca am reusit.”, precizeaza Iustin Cionca, Presedintele Consiliul Judetean Arad, pe pagina sa de Facebook.

Spitalul de Psihiatrie de la Capalnas este al doilea spital construit de la zero de Consiliul Judetean Arad, dupa Spitalul TBC, care in perioada pandemiei a fost singurul spital nou din Romania unde au fost tratati pacientii cu COVID-19.

Noul spital are o suprafata totala de 5.385 mp, cu demisol, parter si etaj. Are 75 de locuri pentru pacienti, curte destinata activitatilor recreative, va asigura asistenta si ingrijire medicala permanenta, programe de terapie ocupationala.

Lucrarile au inceput in 2019, iar finantarea a fost asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala si de la bugetul judetean.

Sursa: FB/Iustin Cionca

Etichete: spital psihiatrie capalnas, spitale arad

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: