Vaccinul anti HPV | Compensare integrala pana la 18 ani, 50 % pentru femeile pana in 45 de ani

01/11/2023
Vaccinul anti HPV | Compensare integrala pana la 18 ani, 50 % pentru femeile pana in 45 de ani

Vaccinul anti HPV | Compensare integrala pana la 18 ani, 50 % pentru femeile pana in 45 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-hpv-compensare-integrala-pana-la-18-ani-50-pentru-femeile-pana-in-45-de-ani/

Compensarile pentru vaccinul anti HPV vor intra in vigoare pana la sfarsitul anului, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Compensare integrala, pentru fete si pentru baieti, pana la varsta de 18 ani, inclusiv, intre 11 si 18 ani, iar pentru femeile cu varsta intre 19 si 45 de ani o compensare de 50 %. Este recomandarea Comitetului national de vaccinologie pe care o punem in practica, iar sumele necesare vor fi transferate de la Ministerul Sanatatii catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate care deconteaza aceste vaccinuri”’, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, interesul fata de vaccinarea anti HPV este mult mai mare fata de anii 2008 – 2009.

“Oricum interesul, cel putin din cifrele pe care le avem la dispozitie, este intr-o crestere accelerata, as spune, plecand de la o situatie de neincredere totala, in anul 2008, 2009, cand am reusit sa vaccinam doar 2,6 % din fetele eligibile. Intre timp, avem peste 100,000 de fete si femei vaccinate in Romania. Incepem sa avem cifre care cu siguranta ne vor duce rapid la media Uniunii Europene, iar aceasta noua abordare de compensare a vaccinurilor, atat pentru fete cat si pentru baieti, cu siguranta isi va arata roadele incepand de anul viitor”, a mai adaugat ministrul Sanatatii.

El a mai subliniat ca vaccinul anti HPV este unul dintre cele mai bune, rezistente, cu foarte putine reactii adverse.

Etichete: vaccinul anti HPV, compensare vaccin anti HPV

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: