Proiect: Criteriile pentru infiintarea si autorizarea farmaciilor comunitare
Proiect: Criteriile pentru infiintarea si autorizarea farmaciilor comunitare
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-criteriile-pentru-infiintarea-si-autorizarea-farmaciilor-comunitare/
Infiintarea unei farmacii comunitare se autorizeaza cu respectarea unor criterii, potrivit unui proiect de ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, pus in transparenta de Ministerul Sanatatii.
Astfel, potrivit initiativei legislative, conditiile sunt:
Criteriul demografic – in functie de numarul de locuitori, dovedit prin adeverinta eliberata de autoritatea administratiei publice locale, respectiv Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor: in Bucuresti – o farmacie la 3.000 de locuitori, in orasele resedinta de judet – o farmacie la 3.500 de locuitori, iar in celelalte localitati din mediul urban si rural – o farmacie la 4.000 de locuitori;
Criteriul geografic – distanta minima dintre farmacii/oficine comunitare, dovedita printr-un document emis de un topograf autorizat care sa ateste aceasta situatie: in mediul urban la o distanta de minim 250 metri, iar in mediul rural la o distanta de minim 500 metri.
In situatia in care, in mediul rural, nu exista o unitate farmaceutica autorizata pe o distanta de cinci kilometri se poate infiinta o singura farmacie comunitara, fara respectarea criteriului demografic.
Ministerul Sanatatii va publica pe pagina de internet proprie lista cu unitatile farmaceutice autorizate.
Potrivit proiectului, “intreruperea activitatii fara transmiterea notificarii de suspendare a activitatii, a cererii si documentelor aferente catre Ministerului Sanatatii si Colegiile teritoriale ale Colegiului Farmacistilor din Romania atrage anularea autorizatiei de functionare”.
Etichete: farmacii comunitare, infiintare farmacie, autorizare farmacii
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii