Program de investitii in infrastructura spitalelor de 13 miliarde de lei
Program de investitii in infrastructura spitalelor de 13 miliarde de lei
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/program-de-investitii-in-infrastructura-spitalelor-de-13-miliarde-de-lei/
Guvernul a analizat proiectul de ordonanta de urgenta pentru aprobarea Programului national de investitii in infrastructura unitatilor spitalicesti.
Programul va beneficia de o alocare financiara de 13,25 miliarde lei si se va derula in perioada 2024 – 2030, informeaza un comunicat transmis de Guvern.
Valoarea maxima aferenta unui proiect finantata din program este de 2 miliarde de lei pentru spitale judetene/judetene de urgenta, spitale de urgenta, spitale mono specialitate; 350,5 milioane de lei pentru spitale municipale/municipale de urgenta si 250 de milioane de lei pentru spitale orasenesti.
“Actul normativ reglementeaza masurile necesare pentru crearea unui cadru legislativ care sa permita potentialilor beneficiari promovarea proiectelor de investitii, prin Programul national de investitii in infrastructura unitatilor spitalicesti, astfel incat sa se poata asigura accesul populatiei la servicii medicale esentiale, cresterea calitatii vietii si atingerea standardelor din tarile europene”, transmite Executivul.
De acest program pot beneficia unitatile administrativ-teritoriale; unitatile sanitare publice aflate in coordonarea sau in administrarea institutiilor publice centrale; unitatile sanitare publice: spitalele publice orasenesti, municipale/municipale de urgenta si spitalele judetene/judetene de urgenta, spitale de specialitate, spitale clinice si clinice de urgenta, institute care desfasoara activitate medicala spitaliceasca si prespitaliceasca aflate in coordonarea/autoritatea/subordonarea Ministerului Sanatatii si unitatile sanitare prevazute la alin. (2) art. 4 din Legea nr. 95/2006; parteneriate intre autoritatile/institutiile publice locale, care administreaza de drept, care vor pune la dispozitie terenuri si cladiri in vederea realizarii proiectului, si unitatile sanitare publice.
Categoriile de investitii care pot fi realizate sunt realizarea de constructii noi si dotare; lucrari de modernizare/reabilitare si dotare, extindere la constructiile existente, inclusiv lucrari de conectare la cladiri existente si dotare pentru digitalizare si tranzitia la energie verde.
Finantarea programului va fi asigurata din fonduri nationale si fonduri externe, detalii urmand sa fie stabilite ulterior printr-o hotarare de guvern.
Potrivit proiectului, beneficiarii vor putea depune cereri de finantare in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a normelor metodologice pentru punerea in aplicare a programului.
Etichete: investitii spitale, reabilitare spitale, guvern
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii