PNRR | Proiect de modernizare si dotare cu echipamente la IUBCvT Targu Mures

13/05/2024
PNRR | Proiect de modernizare si dotare cu echipamente la IUBCvT Targu Mures

PNRR | Proiect de modernizare si dotare cu echipamente la IUBCvT Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-proiect-de-modernizare-si-dotare-cu-echipamente-la-iubcvt-targu-mures/

Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures a anuntat a demarat proiectul de modernizare bloc operator si ATI, inclusiv dotari in vederea reducerii riscului de infectii nosocomiale, cu fonduri PNRR. Valoarea totala a proiectului este de 8,2 milioane de lei.

“Obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii IUBCvT Targu Mures si dotarea cu echipamente si materiale necesare pentru prevenirea, diagnosticul si tratamentul infectiilor asociate asistentei medicale”, transmite unitatea medicala intr-un comunicat.

In cadrul proiectului se va realiza un sistem integrat de control microbiologic al aerului in cele doua blocuri operatorii care cuprind cinci sali de operatii, precum si a celor doua sectii de ATI prin reconfigurare arhitecturala si asigurare independenta functionala.

De asemenea, se va asigura capacitatea de testare, diagnostic si stabilire terapie, ca baza pentru orientarea clinica, prin dotarea cu analizoare automate de identificare a microorganismelor si de efectuare a antibiogramelor.

Conform IUBCvT Targu Mures, statia de sterilizare si saloanele pentru pacienti cu risc inalt vor fi dotate cu echipamente destinate reducerii infectiilor asociate asistentei medicale, pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor (sistem automat de nebulizare pentru dezinfectia microaeroflorei si suprafetelor pe cale aeriana, aparat de dezinfectie in prezenta umana, robot de dezinfectie UV, aparat pentru efectuare de teste rapide de autocontrol, dispozitiv scanner de testare obiectiva a insusirii corecte a tehnicilor de spalare igienica a mainilor, sistem de mopuri impregnate pentru procesele de curatenie dezinfectie suprafete, masini de spalat/ dezinfectat suprafete automate), echipamente de sterilizare si protectie, pentru asigurarea asepsiei, sistem de neutralizare materiale contaminate prin compactare, solutii de management al imbracamintei in blocurile operatorii. Termenul de implementare a proiectului este noiembrie 2024.

Etichete: IUBCvT Targu Mures, PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: