Curs pentru medicii de familie: Screening, diagnostic si tratament in acromegalie – 12 EMC

13/05/2024
Curs pentru medicii de familie: Screening, diagnostic si tratament in acromegalie – 12 EMC

Curs pentru medicii de familie: Screening, diagnostic si tratament in acromegalie – 12 EMC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-pentru-medicii-de-familie-screening-diagnostic-si-tratament-in-acromegalie-12-emc/

In cursul online “Screening, diagnostic si tratament in acromegalie”, lectorii isi propun sa vina in sprijinul profesionistilor din sanatate cu informatii de ultima ora despre acesta patologie endocrinologica cu implicatii asupra intregului organism.

Desi aceasta afectiune este preponderent tratata de catre medicii endocrinologi, acest program de educatie medicala continua poate fi util pentru toti medicii specialisti, indiferent de specialitate.

In cadrul consultatiilor, atat medicii de familie cat si cei de alte specialitati, pot intalni pacienti cu aceasta afectiune si au nevoie de un astfel de curs pentru a putea recunoaste si adresa aceasta patologie.

Astfel, medicii de familie si nu numai pot accesa online gratuit programul “Screening, diagnostic si tratament in acromegalie”, pe platforma Formare Medicala. Cursul este creditat cu 12 puncte EMC de catre Colegiul Medicilor din Romania.

Organizatori:

Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti.

Lectori:

• SL. Dr. Cristina Capatina
• SL. Dr. Aida Puia

Puncte cheie ale cursului:

In prima lectie, lectorii accent pe definitia, stadializarea bolii si evolutia acesteia. Sunt explicate mecanismele fiziopatologice care duc la aparitia acestei boli si dezechilibrele hormonale implicate. Ulterior, sunt expuse criteriile de stabilirea stadiului bolii, pentru ca apoi sa fie abordata evolutia bolii. In cadrul evolutiei acestei patologii, de asemenea, sunt dezbatute posibilele complicatii si scenarii in care poate ajunge pacientul netratat.

A doua lectie a cursului este dedicata explicarii principiilor de diagnostic clinic si paraclinic, strategiei terapeutice si monitorizarii pe termen scurt-mediu si lung a bolii.

In cadrul lectiilor 3 si 4, lectorii aprofundeaza notiunile de tratament specific, pentru o mai buna abordare multifactoriala a acestei patologii.

De asemenea, se pune accent pe echipa multidisciplinara care abordeaza patologia inca de la inceput si care urmareste impiedicarea progresiei bolii si a aparitei complicatiilor cronice.

Etichete: curs pentru medicii de familie, curs emc medici, puncte EMC, curs formare medicala, curs acromegalie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: