UMF Cluj Technology Transfer Days | Viitorul medicinei si noi inventii pentru sanatate

14/05/2024
UMF Cluj Technology Transfer Days | Viitorul medicinei si noi inventii pentru sanatate

UMF Cluj Technology Transfer Days | Viitorul medicinei si noi inventii pentru sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-cluj-technology-transfer-days-viitorul-medicinei-si-noi-inventii-pentru-sanatate/

Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca organizeaza, in perioada 14-15 mai 2024, cea de-a treia editie a evenimentului UMF Cluj Technology Transfer Days. Evenimentul se desfasoara in cadrul proiectului „PROGRES – Cresterea performantelor cercetarii stiintifice, sustinerea excelentei in cercetare si a inovarii in medicina” si are loc in cladirea Facultatii de Medicina, de pe strada Gh. Marinescu nr. 23, parter, intre orele 9:00 -17:00.

Potrivit unui comunicat remis Formare Medicala, pe parcursul celor doua zile vor fi prezentate rezultate ale cercetarii desfasurate in cadrul UMF „Iuliu Hatieganu”, sub forma de brevete de inventie si cereri de brevet de inventie, precum si serviciile oferite de Centrul de Cercetari pentru Medicina Avansata – MedFUTURE, Centrul de Cercetari pentru Genomica Functionala, Biomedicina si Medicina Translationala – Genomic Center, Centrul de Cercetare in Reabilitare Orala Complexa – CEROC si Centrul de Cercetare a Stresului Oxidativ si a Biocompatibilitatii unor Produsi Naturali si de Sinteza – BIOCOM.

Centrele ce cercetare vor putea fi vizitate de cei interesati, pe parcursul celor doua zile ale evenimentului.

In cadrul acestui eveniment, vor fi organizate standuri expozitionale pentru a facilita intalniri si sesiuni de matchmaking intre profesionisti si cercetatori, cu scopul de a incuraja crearea de noi colaborari intre mediul privat si cel universitar, in domeniul medical si farmaceutic.

“Acest eveniment face parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare institutionala, de finantare a excelentei in Cercetare, Dezvoltare si Inovare, pe care l-am demarat la inceputul anului 2022. Prin acest proiect dorim sa sprijinim cresterea capacitatii si a performantei institutionale, sa sustinem cercetarea de excelenta si diseminarea rezultatelor acesteia. Datorita investitiilor din ultimii ani, astazi UMF „Iuliu Hatieganu” detine una din cele mai performante infrastructuri de cercetare la nivel national, cu o politica a cercetarii puternic integrata in mediul academic. Prin evenimentul Technology Transfer Days dorim sa facilitam
colaborarile intre cercetatorii nostri si industria medicala, pentru a aduce descoperirile stiintifice cat mai aproape de pacient si binele acestuia”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, potrivit comunicatului.

Participantii la UMF Cluj Technology Transfer Days vor putea vizita standurile la care vor fi expuse informatii despre inventiile cercetatorilor clujeni, de a participa la prezentarile acestora si la sesiunile de Q&A. Printre brevetele de inventie si cererile de brevet de inventie care vor fi prezentate in cadrul evenimentului se numara procedee, echipamente si produse medicale ce pot fi utilizate in tratarea bolilor oncologice, in implanturile cranio-faciale, in stomatologie, chirurgie, imagistica medicala etc.

UMF Cluj Technology Transfer Days se adreseaza atat comunitatii academice (cadre didactice, cercetatori, doctoranzi, studenti), cat si companiilor private, institutiilor publice si tuturor celor interesati de domeniul cercetarii si inovarii in medicina si farmacie.

In cea de-a doua zi a evenimentului, in data de 15 mai, incepand cu ora 9:00, va avea loc Salonul Aliantei Universitare G6-UMF.

Aceasta manifestarea va reuni prezentarile unor inventii realizate de grupuri de cercetare ale universitatilor membre in cadrul aliantei: Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George E. Palade” Targu Mures, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara si Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Aceasta initiativa este o confirmare a stransei cooperari pentru crearea cadrului de informare si promovare a rezultatelor cercetarii in domeniul medical.

Intrarea este libera pentru toti cei interesati sa descopere si sa cunoasca mai multe detalii despre activitatea de cercetare din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. Programul evenimentului poate fi consultat pe site-ul universitatii.

Etichete: umf cluj napoca, umf cluj technology transfer days, inovatie in sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: