Contractul-cadru: Mentinerea valorilor aferente in asistenta medicala primara si ambulatorie

17/05/2024
Contractul-cadru: Mentinerea valorilor aferente in asistenta medicala primara si ambulatorie

Contractul-cadru: Mentinerea valorilor aferente in asistenta medicala primara si ambulatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contractul-cadru-mentinerea-valorilor-aferente-in-asistenta-medicala-primara-si-ambulatorie/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Colegiul Medicilor din Romania (CMR) au convenit mentinerea valorilor aferente punctelor per capita si pe serviciu din asistenta medicala primara si mentinerea valorilor aferente punctului pe serviciu in asistenta medicala ambulatorie de specialitate.

Saptamana aceasta au avut loc negocieri pentru modificarea si completarea Contractului-cadru si a Normelor metodologice de aplicare a acestuia. In urma discutiilor la care a participat si ministrul Alexandru Rafila, s-a convenit astfel:

Asistenta medicala primara

Pentru punctul per capita: 12 lei;
Pentru punctul pe serviciu medical: 8 lei.

Asistenta medicala ambulatorie de specialitate

Pentru punctul pe serviciu medical: 4,5 lei.

De asemenea, se mentine plafonul de 6.000 lei/lunar pentru asistenta medicala stomatologica.

CNAS reaminteste ca urmare a negocierilor purtate in luna ianuarie a.c. cu partenerii din domeniul medical stabiliti de legislatia in vigoare, s-a convenit ca aceste valori sa fie mentinute pana la data de 30 iunie 2024, urmand ca la nivelul CNAS sa fie continuate demersurile interinstitutionale pentru asigurarea continuitatii finantarii la acelasi nivel, pana la finalul anului in curs.

“Accesul pacientilor la servicii medicale, asigurarea dialogului permanent, a echilibrului si stabilitatii in sistemul de asigurari sociale de sanatate, reprezinta prioritati ale mandatului meu. Acestea sunt conditii esentiale pentru toti cei care au nevoie de servicii medicale (in asistenta medicala prespitaliceasca – ambulatoriul de specialitate, asistenta medicala primara, asistenta medicala stomatologica, in spitale sau in cadrul celor 17 programe nationale de sanatate curative derulate de catre CNAS). Sustinerea si implicarea partenerilor de dialog este vitala, astfel incat CNAS sa isi poata indeplini misiunea de a oferi pacientilor acces la servicii medicale, iar furnizorilor stabilitate si predictibilitate – conditii de baza pentru a putea asigura un act medical de calitate.

Doresc sa le multumesc tuturor pentru eforturile depuse in acest proces de negociere si pentru intelegerea aratata fata de dificultatile financiare cu care se confrunta intregul sistem medical“, a declarat presedintele CNAS, Valeria Herdea.

CNAS a mai transmis ca va continua sa lucreze impreuna cu Ministerul Finantelor in vederea identificarii de solutii pentru o finantare cat mai apropiata de nevoile reale ale sistemului medical din Romania, precum si cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii si grupurile de lucru CNAS – CMR.

Etichete: contractul-cadru, puncte per capita, puncte per serviciu, asistenta medicala primara, asistenta medicala ambulatorie, CMR, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: