Carmen Orban: Este clar ca este nevoie de o reforma in sanatate

22/05/2024
Carmen Orban: Este clar ca este nevoie de o reforma in sanatate

Carmen Orban: Este clar ca este nevoie de o reforma in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/carmen-orban-este-clar-ca-este-nevoie-de-o-reforma-in-sanatate/

Exista spitale in tara care nu pot oferi servicii medicale corecte, sustine Carmen Orban, consilierul premierului Marcel Ciolacu. In context, ea a adaugat ca este nevoie de o reforma in sanatate.

“Sunt spitale care ofera servicii medicale corecte si isi depasesc contractul cu casa, sunt spitale care ofera o performanta absoluta, dar sunt si spitale care nu pot oferi servicii corecte. Orice manager din tara asta daca se confrunta cu o lipsa majora de finantare nu poate sa faca performanta. (…) Este clar ca este nevoie de o reforma in sanatate. Cred ca daca facem o mapare corecta a tuturor spitalelor din tara aceasta si daca am fi onesti unii cu altii si am vedea in mod cert si concret fiecare spital ce servicii medicale poate oferi”, a spus consilierul in cadrul unei conferinte, potrivit Agerpres.

Totodata, ea a afirmat ca exista spitale care au in structura sectii de neurochirurgie sau sectii de ginecologie, dar nu au decat un ginecolog sau un neurochirurg.

De asemenea, medicul a mai precizat ca sunt spitale care au in structura multe sectii chirurgicale, dar in ATI nu au niciun medic angajat.

“Acele spitale nu pot servi, conform contractului cu Casa (CNAS – n.r), servicii medicale corecte. Ca atare, nimeni nu vorbeste de inchidere de spitale si eu cred ca avem nevoie de toate spitalele din tara pentru ca avem nevoie de o mai buna administrare si o reorganizare. Avem nevoie de centre de permanenta, avem nevoie de paturi de paleatie, avem nevoie de foarte multe servicii medicale care sunt complet insuficiente in spitalele actuale. Pentru ca spitalele universitare si spitalele mari, regionale duc greul, sunt deja supraaglomerate si atunci este o discrepanta foarte mare. (…) Spitalul Universitar din Craiova trimite in mod frecvent catre multe spitale universitare. Nu cred ca Craiova nu are servicii medicale la fel ca aceste spitale si nu cred ca ei nu iti incaseaza banii de la Casa. Spitale precum Fundeni sau alte spitale depasesc contractul cu Casa” a mai aratat Orban.

Potrivit acesteia, mediul privat ar putea sa vina cu fonduri private si sa ofere infrastructura lui pentru servicii de care statul are nevoie.

“Cred ca trebui sa regandim si ar trebui sa profitam si de medicul privat si ar trebui sa avem un echilibru in toate. (…) Cred ca mediul privat este un mediu pe care ne putem baza ca si colaborare, nicidecum ca si competitie. (…) Mediul privat poate fi un mediu care sa vina cu fonduri absolut private si sa ofere infrastructura lui pentru servicii de care statul are nevoie pentru ca exista foarte multe servicii medicale deficitare in tara noastra. Vorbim de stroke. Cate cazuri de AVC credeti ca exista nerezolvate in tara noastra? Nenumarate. Pentru ca nu ajung la timp in spitale care pot oferi un tratament corect, ca marea majoritate fac tromboliza, dar pacientul cu AVC poate sa aiba nevoie de trombectomie. Cate spitale din tara ofera in timp real trombectomie pentru pacientul cu AVC care are nevoie de trombectomie? Foarte putine”, a mai declarat Carmen Orban, conform sursei citate.

Etichete: servicii medicale, reforma sanatate, carmen orban

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: