Pacientul neasigurat, acces la servicii medicale oncologice | Stabilitate privind finantarea

23/05/2024
Pacientul neasigurat, acces la servicii medicale oncologice | Stabilitate privind finantarea

Pacientul neasigurat, acces la servicii medicale oncologice | Stabilitate privind finantarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientul-neasigurat-acces-la-servicii-medicale-oncologice-stabilitate-privind-finantarea/

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Dr. Valeria Herdea, spune ca se va continua implementarea Programului National de Combatere si Control al Cancerului, iar in cadrul acestuia pacientul neasigurat diagnosticat oncologic va avea acces la servicii medicale.

Ea a dat asigurari ca banii pentru persoanele oncologice neasigurate nu vin din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

“De la 1 iulie 2024 vom continua inclusiv implementarea Programului National de Combatere si Control al Cancerului. In cadrul acestui program pacientul neasigurat diagnosticat oncologic va avea acces la servicii de diagnostic, monitorizare, iar serviciile nu vin din fondul FNUASS. Una dintre marile ingrijorari ale tuturor a fost ca bani celor care platesc asigurari vor fi indreptati spre serviciile si nevoile de sanatate ale persoanelor neasigurate. Va asigur ca acesti bani vin de la bugetul de stat prin Ministerul Sanatatii si bugetul fondului. Este esential sa intelegem si ca trebuie sa fim solidari cu cel care sufera de o boala oncologica. O boala oncologica nu este de colo, fiecare dintre noi in momentul in care am ajunge la asa ceva are nevoie de sprijinul comunitatii in care traieste si sunt responsabilitatea noastra”, a declarat Valeria Herdea, potrivit Agerpres.

Totodata, ea a afirmat ca in acest an va exista stabilitate in ceea ce priveste finantarea.

“Vom avea stabilitate in acest an si vom incerca sa depunem toate eforturile pentru ca oamenii care sunt cu afectiuni cronice sa aiba acces la servicii de sanatate. Se vor respecta drepturile persoanelor asigurate”, a mai precizat presedinta CNAS, care a adaugat ca preventia reprezinta ‘cheia sanatatii viitorilor ani’.

Etichete: servicii medicale pacienti neasigurati, pacient neasigurat oncologic, valeria herdea, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: