Ministrul Sanatatii: Se reorganizeaza reteaua de tratament oncologic

24/05/2024
Ministrul Sanatatii: Se reorganizeaza reteaua de tratament oncologic

Ministrul Sanatatii: Se reorganizeaza reteaua de tratament oncologic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-se-reorganizeaza-reteaua-de-tratament-oncologic/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca pacientii care vin in institutele oncologice au nevoie de atentie si empatie. In context, el a amintit de realizarea Centrului de Protonoterapie la Institutul Oncologic Bucuresti.

“Suntem pe repede inainte in realizarea Centrului de Protonoterapie la Institutul Oncologic Bucuresti. (…) Va fi o investitie care poate fi realizata cu fonduri europene din Programul Operational pentru Sanatate in perioada imediat urmatoare”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, in prezent se reorganizeaza reteaua de tratament oncologic.

“Organizam in momentul de fata reteaua de tratament oncologic incat ea sa poata sa reprezinte pentru pacienti o solutie rationala, accesibila in acelasi timp, ca sa nu mai poarte pacientii pe drum”, a afirmat Rafila.

El a subliniat faptul ca pacientii care vin in institutele oncologice au nevoie de atentie, intelegere, empatie si spatii prietenoase.

“Pacienti care vin in institutele oncologice, mai ales in al dumneavoastra, care este cel mai mare, au nevoie de atentie, au nevoie de intelegere, au nevoie de empatie, au nevoie de spatii prietenoase, De foarte multe ori spatiile in care sunt pacientii tinuti sau vin sau asteapta sa intre la proceduri cred ca este important sa le facem prietenoase pentru ca boala oncologica, dincolo de o boala care este extrem de grea, de multe ori sau de cele mai multe ori este o afectiune in care sunt afectati emotional si care au nevoie de un raspuns pe masura nu numai din punct de vedere terapeutic, ci si de un sprijin emotional la care trebuie sa lucram cu totii”, a mai mai precizat ministrul.

Etichete: tratament oncologic, pacienti oncologici, ministrul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: