2.700 de posturi deblocate in sistemul sanitar | 310 pentru medici si 1.221 pentru asistenti

31/05/2024
2.700 de posturi deblocate in sistemul sanitar | 310 pentru medici si 1.221 pentru asistenti

2.700 de posturi deblocate in sistemul sanitar | 310 pentru medici si 1.221 pentru asistenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/2-700-de-posturi-din-sistemul-sanitar-310-pentru-medici-si-1-221-pentru-asistenti-medicali/

Guvernul a aprobat, prin memorandum, organizarea concursurilor pentru circa 2.700 de posturi vacante din sistemul sanitar. Cele mai multe dintre acestea – 861 – urmeaza sa fie ocupate scoase la connsurs la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

“Printr-un memorandum, Executivul a aprobat organizarea concursurilor pentru circa 2.700 de posturi vacante sau temporar vacante din cadrul unitatilor subordonate Ministerului Sanatatii. Este vorba despre unitati sanitare din intreaga tara, spitale, unitati sanitare fara paturi, servicii de ambulanta, inclusiv Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov, si Directii de sanatate publica. Masura este necesara in vederea desfasurarii activitatii curente, a asigurarii urgentelor medicale, precum si a celorlalte servicii medicale”, a declarat Mihai Constantin, purtatorul de cuvant al Executivului, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, printre alte unitatile sanitare care vor beneficia de deblocarea posturilor se numara si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca – aproximativ 140 de posturi, Institutul Oncologic Bucuresti – aproximativ 120 de posturi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures – 88 de posturi, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti – circa 80 de posturi.

“La Spitalul Universitar de Urgenta este vorba de un numar de 861 de posturi, ca urmare a faptului ca anul trecut in cadrul institutiei au fost infiintate noi structuri medicale, iar altele au fost reorganizate, iar aceste structuri beneficiaza de infrastructura si de dotari cu aparatura medicala si pot deveni functionale si operationale doar in momentul incadrarii personalului de specialitate medico-sanitar in numarul mentionat mai devreme”, a mai precizat Mihai Constantin.

Din totalul de 2.702 de posturi, 310 sunt pentru medici, 1.221 pentru asistenti medicali, 629 pentru personal auxiliar sanitar, brancardieri, infirmiere, iar restul reprezinta personal de specialitate medico-sanitar, adica farmacisti, biologi, biochimisti, fizicieni, personal TESA, registratori medicali, statisticieni, personal de cercetare, personal de deservire si muncitori.

Etichete: posturi vacante din sistemul sanitar, posturi de medici, posturi asistenti medicali, angajari spital

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: