Negocierile privind un acord pentru prevenirea si combaterea pandemiilor, prelungite (OMS)

03/06/2024
Negocierile privind un acord pentru prevenirea si combaterea pandemiilor, prelungite (OMS)

Negocierile privind un acord pentru prevenirea si combaterea pandemiilor, prelungite (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/negocierile-privind-un-acord-pentru-prevenirea-si-combaterea-pandemiilor-prelungite-oms/

Negocierile privind un acord pentru prevenirea si combaterea pandemiilor au fost prelungite cu maximum un an, pentru a depasi diferentele si a salva progresele obtinute, au decis tarile membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

Ele au adoptat, de asemenea, amendamente la Regulamentul Sanitar International (RSI) – un cadru obligatoriu din punct de vedere juridic pentru raspunsul la urgentele de sanatate publica – pentru a introduce notiunea de “urgenta pandemica” si “mai multa solidaritate si echitate”, conform unei declaratii a OMS, relateaza si Agerpres.

Adunarea Mondiala a Sanatatii, organul suprem de luare a deciziilor al OMS, reunit de o saptamana la Geneva, “si-a luat angajamente concrete de a finaliza negocierile pentru un acord global privind pandemiile in termen de cel mult un an”, a subliniat OMS.

“Deciziile istorice de astazi demonstreaza vointa comuna a statelor membre de a-si proteja propriile populatii, precum si pe cele din intreaga lume, de riscul comun de urgente de sanatate publica si de viitoare pandemii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

In decembrie 2021, tarile membre ale OMS au solicitat un acord obligatoriu privind prevenirea, pregatirea si raspunsul la pandemii.

Etichete: prevenirea si combaterea pandemiilor, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: