Asiguratii vor avea dreptul si la servicii medicale pentru terapia durerii

04/06/2024
Asiguratii vor avea dreptul si la servicii medicale pentru terapia durerii

Asiguratii vor avea dreptul si la servicii medicale pentru terapia durerii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/asiguratii-vor-avea-dreptul-si-la-servicii-medicale-pentru-terapia-durerii/

Proiectul de lege potrivit caruia asiguratii au dreptul si la servicii medicale pentru terapia durerii, a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea dreptului asiguratului la servicii medicale pentru terapia durerii, respectiv ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti, cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii.

Potrivit actului normativ, serviciile medicale pentru terapia durerii sunt “ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti, cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii”.

“Asiguratii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicatiilor ei, pentru recuperarea dupa boala si pentru terapia durerii. In cazul asiguratilor care beneficiaza de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se realizeaza in cadrul medicinei bazate pe dovezi, in mod integrat si interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practica medicala, protocoalelor nationale de practica medicala, protocoalelor operationale de practica medicala sau a protocoalelor terapeutice”, se precizeaza in proiect.

De asemenea, potrivit actului normativ, durerea este “experienta senzoriala si emotionala neplacuta asociata sau semanand a fi asociata cu o leziune tisulara reala sau potentiala”. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Etchete: terapia durerii, durerea, servicii medicale asigurati

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: