UMF “Carol Davila” Bucuresti, pe prima pozitie a universitatilor din Romania

04/06/2024
UMF “Carol Davila” Bucuresti, pe prima pozitie a universitatilor din Romania

UMF “Carol Davila” Bucuresti, pe prima pozitie a universitatilor din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/umf-carol-davila-bucuresti-pe-prima-pozitie-a-universitatilor-din-romania/

O noua recunoastere internationala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti vine din partea prestigiosului top, Round University Ranking (RUR) World University Rankings care, in editia de anul acesta, urca cea mai titrata universitate de medicina si farmacie din tara pe primul loc intre toate universitatile din Romania, atat in clasamentul global, cat si in ceea ce priveste predarea – unul dintre principalele domenii evaluate de catre prestigiosul top international, alaturi de cercetare.

Potrivit institutiei de invatamant, clasamentul din 2024, recunoscut de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, analizeaza performantele a peste 1.100 de universitati.

Principalele domenii evaluate de clasament sunt predarea (40%) si cercetarea (40%), urmate de diversitatea internationala (10%) si de sustenabilitatea financiara (10%), care sunt considerate domenii auxiliare, asa cum se precizeaza in metodologia de realizare a RUR World University Rankings.

“Aceasta noua clasificare internationala a Round University Ranking (RUR) World University Rankings , care ne pozitioneaza pe primul loc intre universitatile din Romania, atat in clasamentul global, cat si in ceea ce priveste domeniul – predarea, reprezinta o incununare a muncii si a eforturilor sustinute de catre intreaga noastra comunitate academica, motiv pentru care tin sa multumesc in mod deosebit fiecarui membru in parte al acestei mari si frumoase familii a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti”, a declarat Rectorul UMFCD, Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga.

In clasamentul Round University Ranking (RUR) World University Rankings, pe domeniul – predare-UMF Carol Davila din Bucuresti ocupa pozitia 284, in timp ce in topul tuturor domeniilor evaluate ii revine pozitia 610.

Pentru fiecare domeniu, Round University Ranking (RUR) World University Rankings urmareste o serie de indicatori, printre care pregatirea si reputatia internationala a cadrelor didactice, numarul de citari ale publicatiilor personalului didactic si de cercetare, reputatia internationala a cercetarilor realizate in universitati, numarul de studenti si de membri ai personalului administrativ care beneficiaza de stagii internationale, dar si veniturile institutionale pentru personalul academic sau pentru studenti.

Etichete: UMF Carol Davila, RUR World University Rankings

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: