Rafila: Vreau sa ne gandim, in cursul acestui an, sa facem o corectie privind medicina ambulatorie

05/06/2024
Rafila: Vreau sa ne gandim, in cursul acestui an, sa facem o corectie privind medicina ambulatorie

Rafila: Vreau sa ne gandim, in cursul acestui an, sa facem o corectie privind medicina ambulatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-vreau-sa-ne-gandim-in-cursul-acestui-an-sa-facem-o-corectie-privind-medicina-ambulatorie/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, pledeaza pentru dezvoltarea asistentei medicale ambulatorii de specialitate, exprimandu-si speranta ca acestor servicii sa le fie acordate fonduri suplimentare, pentru ca ‘trebuie platite asa cum trebuie’.

“Nu doar ca sper sa fie bani, dar vreau sa ne gandim, in cursul acestui an, sa facem o corectie in ceea ce priveste medicina ambulatorie de specialitate. Serviciile acestea nu numai ca trebuie platite asa cum trebuie, dar trebuie incurajate si dezvoltate. Au existat anumite discutii daca sa limitam dezvoltarea serviciilor de spitalizare de zi. Dezvoltarea sanatoasa a serviciilor medicale in Romania inseamna sa dezvoltam serviciile de asistenta medicala de familie sau ambulatoriul de specialitate, dar, in aceeasi masura, si spitalizarea de zi”, a decllarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, in urma discutiilor cu cadrele medicale din spitale, din ultimele saptamani, s-a evidentiat dorinta pacientilor de a primi servicii medicale in spitalizare de zi.

“Perceptia cadrelor medicale este legata de accesibilitatea si de dorinta oamenilor de primi servicii medicale in spitalizare de zi, in locul spitalizarii continue. Este o evolutie normala, fireasca, care va asigura si sustenabilitatea financiara. Sper ca o pozitie similara va avea si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, a mai precizat Rafila.

Etichete: medicina ambulatorie, medicina de familie, medicina ambulatorie de specialitate, spitalizare de zi, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: