Rafila: Incercam sa armonizam legislatia si sa avem mai multe maternitati de gradul III

12/06/2024
Rafila: Incercam sa armonizam legislatia si sa avem mai multe maternitati de gradul III

Rafila: Incercam sa armonizam legislatia si sa avem mai multe maternitati de gradul III

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-incercam-sa-armonizam-legislatia-si-sa-avem-mai-multe-maternitati-de-gradul-iii/

Ministerul Sanatatii incearca sa armonizeze legislatia astfel incat Romania sa aiba mai multe maternitati de gradul III, inclusiv cu serviciile de neonatologie aferente, care sa faca posibila tratarea corespunzatoare a copiilor cat mai aproape de domiciliu, spune ministrul Alexandru Rafila.

“Incercam sa armonizam legislatia si sa avem mai multe maternitati de gradul III, inclusiv cu serviciile de neonatologie aferente, care sa faca posibila tratarea corespunzatoare a copiilor cat mai aproape de domiciliu. Am vazut foarte multe locuri (in tara) care au foarte multe dotari, au si resursa umana. Am vazut si situatii contrare si cred ca responsabilitatea noastra este sa investim acolo unde este nevoie. Acest lucru este foarte important, mai ales ca politica de incurajare a natalitatii care este prezenta in Romania nu poate sa fie articulata complet daca nu are in spate si servicii medicale care sa permita o nastere sigura sau, atunci cand sunt probleme legate de o nastere prematura, ingrijirea corecta a copilului”, a declarat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

El a reamintit ca prin PNRR se vor dota maternitati din tara, iar printr-un proiect derulat cu Banca Mondiala au fost cumparate peste 300 de incubatoare. Potrivit ministrului Sanatatii, vor fi achizitionate si 12 echipamente mobile – ambulante de tip ATI pentru transportul copiilor.

Etichete: maternitati, maternitati gradul III, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: