Dotarea serviciilor de medicina legala, proiect in valoare de 40 de milioane de euro

12/07/2024
Dotarea serviciilor de medicina legala, proiect in valoare de 40 de milioane de euro

Dotarea serviciilor de medicina legala, proiect in valoare de 40 de milioane de euro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dotarea-serviciilor-de-medicina-legala-proiect-in-valoare-de-40-de-milioane-de-euro/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca, din luna mai, a fost demarat un proiect in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, care are ca scop dotarea celor sase institute de medicina legala existente in tara si a celor 36 de servicii de medicina legala care se regasesc in judetele unde nu sunt institute.

“Avem un proiect pe care il derulam prin Banca Mondiala si care a inceput in luna mai, se afla in faza avansata, in sensul ca grupul tehnic de lucru a elaborat specificatiile tehnice, incat la nivel national sa fie dotate cele sase institute de medicina legala existente in tara, pe de o parte, si pe de alta parte sa dotam si cele 36 de servicii de medicina legala care se regasesc in celelalte judete care nu au institut de medicina legala si care se gasesc in structura spitalelor judetene de urgenta din aceste 36 de judete”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca achizitia prevazuta in acest proiect va fi realizata utilizand procedurile Bancii Mondiale. Se estimeaza ca acest program va deveni operational pana la sfarsitul acestui an, dupa achizitie, instalarea echipamentelor si pregatirea personalului.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca aceasta investitie va costa aproximativ 40 de milioane de euro.

Totodata, el a mai spus ca Ministerul Sanatatii va actualiza lista substantelor care influenteaza capacitatea de conducere a vehiculelor si va elabora o lista cu substante care ar putea sa influenteze rezultatul unui test rapid.

Etichete: medicina legala, servicii medicina legala, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: