Recomandarile medicilor pneumologi pentru pacientii cronici in perioada de canicula
Recomandarile medicilor pneumologi pentru pacientii cronici in perioada de canicula
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recomandarile-medicilor-pneumologi-pentru-pacientii-cronici-in-perioada-de-canicula/
Pacientii cu afectiuni cronice, dar si cei cu patologie respiratorie trebuie sa aiba foarte mare atentia in a-si urma tratamentul in perioada de canicula, recomanda medicii.
“Sa isi urmeze tratamentul, in primul rand daca sunt afectiuni cronice foarte mare atentie in a-si urma tratamentul cardiologic, neurologic, respirator – BPOC sau astm. Daca vorbim de patologie respiratorie precum BPOC sau astm acestia au cu siguranta recomandarea de a folosi acest tratament inhalator care nu este la fel (n.r. pentru ambele boli). Unele sunt pentru BPOC, altele pentru astm, dar ele trebuie luate cu sfintenie. Mai mult, pentru cei care au astm de foarte multe ori este nevoie sa aiba inhalatorul la ei ca sa isi dea si la nevoie. Nevoia insemnand tocmai administrarea in momentul in care simt cel mai mic semn ca apare ceva precum tuse, senzatia aceea de respiratie mai grea”, a precizat medicul pneumolog Ruxandra Ulmeanu.
Totodata, ea a sfatuit pacientii cu afectiuni respiratorii cronice sa nu iasa afara pe timp de canicula. De asemenea, medicul a recomandat pacientilor cu afectiuni respiratorii sa foloseasca aparatele de aer conditionat, insa cu filtrele curatate.
“Pacientii cu astm si BPOC au sensibilitate in cazul in care in momentul in care se porneste aerul conditionat filtrele acelea nu sunt curatate. Filtrele trebuie curatate – este esential. Nu fara aer conditionat. Aerul conditionat trebuie setat la 25-26 de grade si nu la 18 grade. Nu te trage curentul, nu racesti din cauza curentului si mai ales trebuie folosit aerul conditionat, dar cu mentiunile acestea vizavi de temperatura”, a mai aratat Ruxandra Ulmeanu.
Etichete: astm, BPOC, boli cronice, boli respiratorii, canicula
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii