Vaccinul pneumococic polizaharidic, inclus pe lista medicamentelor gratuite

18/07/2024
Vaccinul pneumococic polizaharidic, inclus pe lista medicamentelor gratuite

Vaccinul pneumococic polizaharidic, inclus pe lista medicamentelor gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-pneumococic-polizaharidic-inclus-pe-lista-medicamentelor-gratuite/

Vaccinul pneumococic polizaharidic a fost inclus pe lista medicamentelor gratuite, a informat, joi, purtatorul de cuvant al Guvernului, Mihai Constantin.

Vaccinul va fi disponibil in mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor.

“La propunerea Comitetului National de Vaccinare si avand in vedere particularitatile epidemiologice nationale, lista medicamentelor gratuite a fost extinsa cu un nou vaccin. Este vorba despre vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valente. Este un vaccin care protejeaza si sustine sistemul imunitar, iar specialistii recomanda acest vaccin in special copiilor, varstnicilor, dar si bolnavilor cu afectiuni cronice si celor cu imunosupresie din diferite cauze. Odata cu includerea pe aceasta lista, vaccinul va putea fi disponibil in mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

 

Etichete: vaccinul pneumococic, vaccinul pneumococic polizaharidic, vaccinuri gratuite

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: