Arafat, despre mutarea Centrului Operativ la MS: Este o hotarare in afara legii

19/07/2024
Arafat, despre mutarea Centrului Operativ la MS: Este o hotarare in afara legii

Arafat, despre mutarea Centrului Operativ la MS: Este o hotarare in afara legii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arafat-despre-mutarea-centrului-operativ-la-ms-este-o-hotarare-in-afara-legii/

Mutarea Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta la Ministerul Sanatatii este o problema care ar putea sa coste vieti la un anumit moment, este de parere seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Dr. Raed Arafat.

“Este o hotarare in afara legii, contrar prevederilor legale. Cand un guvern da o Hotarare de Guvern, este obligatorie pentru toti, dar mai ales pentru guvern si pentru membrii guvernului. Noi dam dispozitii contrare cu ea”, a spus Arafat, la postul Digi 24, citat si de Agerpres.

Potrivit oficialului, din 2014, de cand s-a infiintat DSU, in intelegere cu Ministerul Sanatatii, apoi stabilit printr-o Hotarare de Guvern, Centrul Operativ al Ministerului Sanatatii si Centrul de Coordonare al DSU-ului au lucrat in acelasi loc, impreuna, pentru ca activitatile se completeaza.

“Majoritatea activitatii acestui centru este conexata activitatii noastre. Noi cautam prin ei locuri libere in spitale. Colectiv a beneficiat de aceasta relatie intre cele doua in acelasi loc, Crevedia a beneficiat foarte mult de acest lucru. Chiar daca o HG prevede ca Centrul sa fie acolo, vine o adresa semnata de un secretar de stat, ca de astazi, la ora 13,00, Centrul nostru se muta la Ministerul Sanatatii. Si ne-au lasat… pe gol. Acum incearca sa lucreze intre ei la telefoane”, a mai spus seful DSU, Raed Arafat.

Etichete: centrul operativ pentru situatii de urgenta, arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: