Finantare de la bugetul de stat a serviciilor de diagnosticare oncologica pentru neasigurati

19/07/2024
Finantare de la bugetul de stat a serviciilor de diagnosticare oncologica pentru neasigurati

Finantare de la bugetul de stat a serviciilor de diagnosticare oncologica pentru neasigurati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/finantare-de-la-bugetul-de-stat-a-serviciilor-de-diagnosticare-oncologica-pentru-neasigurati/

Finantarea serviciilor de diagnosticare oncologica acordate persoanelor neasigurate nu se va face din contributiile platite de asigurati, ci de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, prin transferuri catre fondurile pe care le gestioneaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, a declarat Dr. Valeria Herdea, presedintele CNAS.

Ea a mai adaugat ca la fel se va proceda si cu finantarea testarii persoanelor neasigurate, in scopul depistarii hepatitelor cronice B si C, precum si a infectiei HIV la gravida.

“Prin modificarea si completarea Contractului-cadru si a Normelor metodologice de aplicare a acestuia, precum si a actelor normative subsecvente, s-au introdus noi pachete de servicii de care pot beneficia persoanele asigurate si neasigurate pe principalele paliere de asistenta medicala, in scopul depistarii unor afectiuni grave, respectiv cancerele, hepatitele cronice B si C, iar la gravida si HIV/SIDA. Unele dintre modificari vizeaza implementarea masurilor care revin CNAS in Planul national de prevenire si combatere a cancerului in Romania”, a declarat Valeria Herdea, la prezentarea bilantului activitatii la sase luni de la preluarea mandatului.

Numarul persoanelor neasigurate se ridica la 2 milioane, iar aproximativ 900 dintre acestea au cerut o consultatie la medicul de familie. Potrivit conducerii CNAS, exista un total de 16.764.725 de persoane asigurate la nivelul Casei de Asigurari, dintre care platitori 6.238.119, neplatitori 10.526.606, din care fac parte pensionari si copii aflati intr-o forma de scoala, precum si alte categorii scutite.

“Nu toate sunt apanajul Casei de Asigurari, insa problemele de sanatate ale romanilor sunt apanajul CNAS. De asemenea, si la Ministerul Sanatatii se deruleaza activitati de preventie, deci exista si de acolo un sprijin”, a mai adaugat presedinta CNAS.

Etichete: finantarea serviciilor de diagnosticare oncologica, servicii medicale persoane neasigurate, diagnosticare oncologica persoane neasigurate, medicamente noi, valeria herdea, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: