Rafila: Lansam poate cel mai important apel de proiecte in sanatate

26/07/2024
Rafila: Lansam poate cel mai important apel de proiecte in sanatate

Rafila: Lansam poate cel mai important apel de proiecte in sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-lansam-poate-cel-mai-important-apel-de-proiecte-in-sanatate/

Ministerul Sanatatii in parteneriat cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene lanseaza un nou apel de proiecte cu o valoare de 13 miliarde de lei prin Programul National de Investitii in Infrastructura Unitatilor Spitalicesti.

Potrivit unui comunicat al ministerului, acestea cuprind constructii noi de spitale, modernizarea sau reabilitarea spitalelor existente precum si lucrari si dotari pentru digitalizare si tranzitie verde.

“Lansam poate cel mai important apel de proiecte in sanatate, cu potentialul de a transforma fundamental infrastructura spitaliceasca din Romania. Ne focalizam concomitent pe constructia de spitale noi si pe modernizarea spitalelor in special in zonele municipale. Colaborarea cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene si cu ministrul Adrian Caciu a fost excelenta, iar programul a fost dezvoltat impreuna intr-un timp foarte scurt. Niciodata infrastructura spitaliceasca noua nu a beneficiat de o alocare mai consistenta, care vine perfect in completarea investitiilor deja derulate prin PNRR in Sanatate”, a declarat ministrul Sanatatii, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila.

Distributia fondurilor alocate prin Programul National de Investitii in Infrastructura Unitatilor Spitalicesti este urmatoarea: 2 miliarde de lei pentru spitale judetene si judetene de urgenta, spitale de specialitate si spitale clinice, 7,3 miliarde de lei pentru spitale municipale si municipale de urgenta, 500 milioane de lei pentru asistenta tehnica si implementarea proiectelor, 3,25 miliarde de lei pentru alte investitii strategice

“Traversam o perioada fara precedent in istoria Ministerului Sanatatii. Am facut o tranzitie rapida de la un sistem subfinantat cronic, la investitii concrete de 13 miliarde de lei in infrastructura spitaliceasca noua, prin Programul National de Investitii. Construim spitale noi in Romania, pentru prima oara prin doua programe care functioneaza concomitent, PNRR si PNIIUS. Suma totala pentru cele doua programe depaseste 24 de miliarde de lei. Este un efort fara precedent”, a declarat secretarul de stat Dr. Alexandru Rogobete.

Beneficiarii pot sa depuna proiecte pentru Programul National de Investitii in Infrastructura Unitatilor Spitalicesti, pana in luna septembrie, pentru obtinerea avizului de oportunitate in vederea finantarii.

Etichete: apel de proiecte ministerul sanatatii, investitii sanatate, rafila, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: