SJU Buzau | Din septembrie va fi infiintata o sala de operatii pentru neurochirurgie

01/08/2024
SJU Buzau | Din septembrie va fi infiintata o sala de operatii pentru neurochirurgie

SJU Buzau | Din septembrie va fi infiintata o sala de operatii pentru neurochirurgie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sju-buzau-din-septembrie-va-fi-infiintata-o-sala-de-operatii-pentru-neurochirurgie/

In premiera, din luna septembrie, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau va fi infiintata o sala de operatii pentru neurochirurgie, in cadrul careia vor functiona trei medici, unul dintre specialisti urmand sa fie transferat de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Potrivit conducerii SJU Buzau, infiintarea unei sectii de Neurochirurgie s-a conturat la finalul anului trecut, insa abia recent a inceput sa functioneze, dupa angajarea a doi medici specialisti.

Infiintarea Sectiei de Neurochirurgie a determinat unitatea spitaliceasca sa faca demersuri in vederea infiintarii unei sali de operatii care va urma sa functioneze incepand din luna septembrie. Pentru completarea echipei de neurochirurgi a fost contactat un specialist din cadrul SUUB.

“Suntem in stadiul in care am inceput amenajarile pentru a face o sala de operatie pentru Neurochirurgie, la acest moment se fac doar consulturi, interpretari. Cu 1 septembrie se transfera de la Spitalul Universitar un medic primar cu experienta de peste 25 de ani care va ajuta echipa tanara pentru operatiile chirurgicale. Mi-am dorit ca pentru pacientii care vin cu traumatisme din accidente rutiere sa se intervina in cel mai scurt timp, pentru a li se salva viata si o sa putem face asta incepand cu jumatatea lunii septembrie, sa avem propria sala de operatii in SJU. In mare parte avem aparatura, instrumentarul este aparte, mai avem nevoie de cateva componente, deja sunt date in achizitie si, asa cum am spus, vom face operatii de neurochirurgie. Un plus valoare va fi ca o sa avem un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, vom avea un ambulatoriu de Neurochirurgie. La nivelul judetului sunt cateva colaborari firave cu neurochirurgi din Capitala care vin o data la doua saptamani in Buzau, dar la noi va fi in permanenta un medic care va putea interpreta RMN-uri pacientilor si se va decide daca vor urma sa fie operati sau nu, fara costuri, doar pe baza de asigurare medicala”, a precizat managerul SJU, Claudiu Damian, potrivit Agerpres.

In prezent, urgentele reprezentate de victimele accidentelor rutiere si de pacientii cu patologii neurologice care necesita interventii neurochirurgicale, in baza CT-urilor si RMN-urilor interpretate de medici, sunt transferate catre alte unitati spitalicesti din tara.

Etichete: spital judetean de urgenta buzau, neurochirurgie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: