OMS ar putea convoca un comitet de urgenta privind epidemia de mpox (variola maimutei)

06/08/2024
OMS ar putea convoca un comitet de urgenta privind epidemia de mpox (variola maimutei)

OMS ar putea convoca un comitet de urgenta privind epidemia de mpox (variola maimutei)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-ar-putea-convoca-un-comitet-de-urgenta-privind-epidemia-de-mpox-variola-maimutei/

Conducerea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) are in vedere convocarea unui comitet de experti pentru a determina daca este necesara calificarea drept urgenta internationala a epidemiei de mpox, boala cunoscuta si sub denumirea de ”variola maimutei”, care este in plina desfasurare in mai multe tari africane, informeaza AFP.

Directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat ca agentia ONU alaturi de centrele africane pentru controlul si prevenirea bolilor, printre alte organisme, se pregatesc sa isi intensifice eforturile pentru a intrerupe transmiterea virusului, relateaza si Agerpres.

”Dar este nevoie de mai multe fonduri si de sustinere in vederea unui raspuns global. Am in vedere convocarea unui comitet de urgenta privind reglementarile sanitare internationale, care sa ma consilieze daca epidemia de mpox ar trebui declarata urgenta de sanatate publica de interes international”, a afirmat el pe reteaua de socializare X.

Aceasta calificare reprezinta cel mai inalt nivel de alerta pe care il poate declansa OMS, iar directorul OMS este cel care o poate lansa pe baza recomandarilor comitetului.

Pe 11 iulie, OMS a avertizat in legatura cu pericolul pe care mpox il reprezinta pentru sanatatea mondiala, exprimandu-si ingrijorarea in ceea ce priveste o noua tulpina cu o mortalitate mai ridicata. Potrivit surselor citate, aceasta epidemie de ”variola maimutei” a determinat OMS, in urma cu doi ani, sa o declare urgenta de sanatate publica de interes international in iulie 2022. OMS a pus capat acestei stari de alerta in mai 2023.

Etichete: oms, epidemie mpox, variola maimutei

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: