Ministrul Sanatatii, despre situatia de la Spitalul Pantelimon: Cine este vinovat sa plateasca

08/08/2024
Ministrul Sanatatii, despre situatia de la Spitalul Pantelimon: Cine este vinovat sa plateasca

Ministrul Sanatatii, despre situatia de la Spitalul Pantelimon: Cine este vinovat sa plateasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-despre-situatia-de-la-spitalul-pantelimon-cine-este-vinovat-sa-plateasca/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a spus ca i se pare ‘absolut incredibil’ ceea ce s-a intamplat la Spitalul ‘Sfantul Pantelimon’. El a subliniat ca nu trebuie blamat ‘in bloc’ corpul medical si a afirmat ca cei vinovati trebuie ‘sa plateasca’.

“Mi se pare absolut incredibil ceea ce s-a intamplat, daca s-a intamplat asa, pentru ca discutam pana la urma in momentul de fata de o ancheta penala in curs. Nu discutam despre decizia unei instante, pentru ca omorul deliberat, cum scrie acolo, este pentru mine greu de conceput si mi se pare absolut inacceptabil, dar as vrea sa intelegem un lucru. Cand discutam despre o anumita specialitate, o profesiune medicala, cred ca trebuie sa discutam cu cei care practica acea profesiune sau specialitate pentru ca ei sunt in masura sa poata sa ne dea raspunsurile corecte”, a afirmat Rafila, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca nu trebuie blamat ‘in bloc’ corpul medical si ca se va deplasa la unitatea medicala pentru a se asigura ca activitatea va continua.

“Trebuie sa ne aducem aminte de tot ceea ce fac medicii si nu trebuie sa blamam in bloc acest corp profesional. O sa ma duc imediat dupa ce inchei conferinta cu dumneavoastra. (…) Ma duc acolo pentru ca este o situatia fara precedent. Noi trebuie sa ne asiguram ca activitatea medicala la Spitalul ‘Sfantul Pantelimon’ va continua. Vreau sa discut cu sefii sectiilor din Spitalul Pantelimon, cu medicii de la Sectia de Terapie Intensiva si sa gasim impreuna o solutie. Presiunea publica de blamare a corpului medical in corpore nu cred ca este un raspuns pe care trebuie sa il incurajam. Cine este vinovat sa plateasca”, a aratat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Reamintim ca doi medici de la Sectia ATI a Spitalului ‘Sf. Pantelimon’ au fost retinuti miercuri de procurori pentru omor calificat, in dosarul deceselor suspecte.

Etichete: spitalul pantelimon, medici TI pantelimon, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: