REPER cere demisia ministrului Sanatatii | Rafila: Nu am de ce sa demisionez

08/08/2024
REPER cere demisia ministrului Sanatatii | Rafila: Nu am de ce sa demisionez

REPER cere demisia ministrului Sanatatii | Rafila: Nu am de ce sa demisionez

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reper-cere-demisia-ministrului-sanatatii-rafila-nu-am-de-ce-sa-imi-asum-personal-aceasta-situatie/

Liderii REPER cer demisia ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, precum si o ancheta parlamentara privind gestionarea de catre acesta a cazului de la Spitalul Pantelimon.

Intr-un comunicat de presa, REPER mai cere implementarea urgenta a unor masuri de control si siguranta in toate spitalele din Romania si protectie sporita pentru avertizorii de integritate din sistemul medical.

“Declaratiile sale din aprilie, cand a incercat sa minimalizeze situatia, sunt acum dovezi clare ale incompetentei sale. Cand Corpul de control al ministerului nu gaseste nimic, ministrul asigura ca totul e bine, iar realitatea ne demonstreaza ca in acel spital au fost omorati oameni, inseamna fie ca ministrul si realitatea sunt doua lumi paralele, fie ca a stiut si a tacut. Cerem demiterea imediata a ministrului Rafila si o ancheta amanuntita a intregului management al crizei de catre Ministerul Sanatatii”, a precizat Ramona Strugariu, copresedintele REPER.

Si copresedintele Dragos Pislaru considera ca ‘incercarea de musamalizare a acestui caz grav de catre ministrul

Rafila, in aprilie 2024, a pus in pericol vieti si a subminat increderea cetatenilor in sistemul medical’.
“Acum, cand adevarul tragic a iesit la iveala, este clar ca avem nevoie de o schimbare fundamentala la conducerea Ministerului Sanatatii. Demiterea lui Rafila este primul pas necesar pentru a incepe reconstructia increderii in sistemul medical romanesc’, a declarat Pislaru.

In replica, ministrul Rafila, a declarat ca nu isi asuma situatia de la Spitalul ‘Sfantul Pantelimon’, intrucat este vorba despre ‘o infractiune de omor premeditat’, si ca nu are de ce sa demisioneze.

“Eu nu am de ce sa imi asum personal aceasta situatie, pentru ca acolo este vorba despre o infractiune care presupune un omor premeditat si intr-o astfel de situatie nu cred in niciun fel ca este responsabilitatea mea sau a ministerului Sanatatii pentru o astfel de acuza. Din punctul acesta de vedere nu am de ce sa demisionez. Noi avem foarte multe proiecte, reconstruim sistemul de sanatate, reformam sistemul de sanatate, asa ca o chestiune care pune in dubiu pentru ca a creat foarte multe emotie este o chestiune pe care o inteleg, dar demisia pentru ceva pe care nu puteam in niciun fel nici sa il controlam si nici sa il influentam.”, a spus ministrul, intr-o conferinta de presa.

Demnitarul a mai adaugat ca nimeni nu poate interveni in ceea ce priveste decizia medicala individuala a medicului si ca nu are niciun element prin care sa confirme ca s-a incercat musamalizarea acestei situatii.

“Nu am niciun element prin care sa confirm ca s-a incercat musamalizarea acestei situatii. Noi nu incercam in niciun fel sa o facem”, a spus ministrul.

El a mai afirmat ca in calitatea pe care o ocupa nu poate sa incalce legea si sa destituie sau sa angajeze pe cineva decat in conditiile legii.

Potrivit acestuia, ancheta Corpului de Control a ministrului Sanatatii a fost oficiala si s-a facut pe baza unui ordin.

Etichete: partidul reper, demisie rafila, spitalul pantelimon

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: