Plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila

19/08/2024
Plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila

Plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plangere-penala-impotriva-ministrului-sanatatii-alexandru-rafila/

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus, la inceputul acestei saptamani, la Parchetul General, o plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, pe care il acuza de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, in legatura modul in care au fost efectuate in luna aprilie verificari la Spitalul “Sfantul Pantelimon” de catre Corpul de control al Ministerului Sanatatii.

“Sunt doi functionari care, cu neglijenta si comitand fapta de abuz in serviciu, au refuzat practic sa faca un control, conform Legii 95/2006, unei Hotarari de Guvern si modului in care este reglementata activitatea acestui Corp de control. Domnul Rafila se face vinovat de fapte de abuz in serviciu si de neglijenta in serviciu. Sunt fapte foarte grave care au atentat si atenteaza in continuare la siguranta pacientilor din Spitalul ‘Sfantul Pantelimon’. In situatia in care ministrul Sanatatii a aflat, inclusiv din presa, despre faptul ca, in 48 de ore, intr-un spital din tara noastra, intr-o sectie ATI, mor 20 de oameni in conditii suspecte, el ar fi fost obligat prin lege, atentie sunt 16 articole din Legea 95/2006 incalcate de domnul Rafila, sa faca un control complex pe Sectia ATI, din care ar fi trebuit sa faca parte un medic specialist ATI, un inspector de la Inspectia Sanitara de Stat, un reprezentant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, un reprezentant al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania si un reprezentant al Colegiului Medicilor”, a declarat deputatul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ungureanu a mai adaugat ca oamenii nu mai au incredere sa se interneze la Spitalul “Sfantul Pantelimon” din Bucuresti.

Etichete: deputatul emanuel ungureanu, ministrul alexandru rafila, spitalul pantelimon

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: