OMS: Mpox nu este noul COVID | Hans Kluge: Putem si trebuie sa combatem mpox impreuna

21/08/2024
OMS: Mpox nu este noul COVID | Hans Kluge: Putem si trebuie sa combatem mpox impreuna

OMS: Mpox nu este noul COVID | Hans Kluge: Putem si trebuie sa combatem mpox impreuna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-mpox-nu-este-noul-covid-hans-kluge-putem-si-trebuie-sa-combatem-mpox-impreuna/

Un reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a subliniat ca mpox (variola maimutei), indiferent daca e vorba despre tulpina noua sau cea veche, nu este noul COVID, intrucat autoritatile stiu cum sa-i controleze raspandirea, informeaza Reuters si Agerpres.

”Putem si trebuie sa combatem mpox impreuna”, a spus Hans Kluge, director regional al OMS Europa

”Asadar vom alege sa punem sistemele existente sa controleze si sa elimine mpox la nivel global? Sau vom intra din nou intr-un alt ciclu de panica si neglijare? Modul in care raspundem acum si in anii care urmeaza se va dovedi un test critic pentru Europa si omenire”, a mai adaugat oficialul OMS.

Mpox (variola maimutei) este o boala virala, cauzata de virusul monkeypox. Transmiterea la om se face prin contact direct cu animalele infectate sau prin contactul cu persoane infectate.

Potrivit surselor citate, varianta clada 1b a mpox a declansat temeri globale intrucat pare sa se raspandeasca mai usor decat prin contactul apropiat obisnuit. Un caz de infectare cu aceasta varianta a fost confirmat saptamana trecuta in Suedia, iar tulpina este asociata cu o epidemie in crestere in Africa.

In Franta, deja nu s-a inregistrat inca niciun caz de mpox, potrivit oficialilor, peste 230 de centre de vaccinare sunt deja pregatite pentru a face fata unei eventuale epidemii.

Etichete: mpox, epidemie de mpox, vaccinare impotriva mpox, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: