Presedintele CNAS a pledat pentru o vizita anuala a seniorilor la medicul de familie

04/09/2024
Presedintele CNAS a pledat pentru o vizita anuala a seniorilor la medicul de familie

Presedintele CNAS a pledat pentru o vizita anuala a seniorilor la medicul de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-a-pledat-pentru-o-vizita-anuala-a-seniorilor-la-medicul-de-familie/

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Dr. Valeria Herdea, a subliniat importanta demersurilor care sa asigure o viata activa, independenta miscarii si a gandirii, odata cu inaintarea in varsta.

“Desi Romania este o tara traditionalista si, in general, ne ingrijim seniorii pe care ii avem acasa, industrializarea, modernizarea, occidentalizarea au dus la o usoara instrainare, ca sa nu spun la mai multa nepasare. Si constatam, din pacate, ca grija fata de seniorii nostri, cei care ar trebui sa reprezinte izvorul de intelepciune, uneori sufera foarte multe fragilitati”, a declarat Herdea, la Congresul National de Imbatranire Activa, potrivit Agerpres.

Totodata ea a pledat pentru o vizita anuala la medicul de familie, chiar si in cazul celor care nu sunt bolnavi si nu se confrunta cu factori de risc major.

“Daca macar o data pe an va veti duce, veti stabili o relatie de incredere, de respect. Programati aceasta intalnire, spunandu-i simplu: ‘As dori sa vin pentru un consult. Nu am ceva in mod deosebit, nu sunt racit, nu sunt bolnav, nu am febra. Vreau sa vin sa stau de vorba cu dumneavoastra’. Sunt convinsa ca se vor gasi acele 15 minute necesare, incat factorii dumneavoastra de risc majori – fumat, alcool, obezitate, dislipidemie, probeleme genetice – sa poate fi abordati, sa vi se poata intocmi impreuna cu dumneavoastra un program sanatos de viata, ce este de facut in viitorii ani”, a mai subliniat presedintele CNAS.

Etichete: vizita anuala la medicul de familie, consultatie seniori, ingrijire seniori, sanatate seniori, valeria herdea, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: