Au demarat lucrarile de constructie a noului Spital de Urgenta al MAI

11/09/2024
Au demarat lucrarile de constructie a noului Spital de Urgenta al MAI

Au demarat lucrarile de constructie a noului Spital de Urgenta al MAI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/au-demarat-lucrarile-de-constructie-a-noului-spital-de-urgenta-al-mai/

Lucrarile la noul sediu al Spitalului de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ au demarat, edificiul urmand sa fie construit din fonduri PNRR, cu termen de finalizare 30 iunie 2026.

”Astazi am avut onoarea de a participa la deschiderea lucrarilor pentru noul sediu al Spitalului de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’. Acest proiect este esential atat pentru Ministerul Afacerilor Interne, cat si pentru comunitatea din Ilfov si intreaga medicina romaneasca. Noua unitate va avea 490 de paturi si va introduce un sistem modern de organizare. Multumesc tuturor celor implicati pentru efortul depus pana acum. Impreuna, ne vom asigura ca acest spital va functiona la standarde inalte si va aduce un plus de asistenta medicala”, a declarat ministrul de Interne, Catalin Predoiu, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, noua infrastructura medicala va fi dotata cu 490 de paturi, dintre care 400 in sectiile medicale pentru spitalizare continua, 40 de paturi pentru spitalizare de zi si 50 de paturi pentru anestezie si terapie intensiva, la care se adauga un corp de cladire independent, ce va deservi spatiile tehnice.

Proiectul va fi realizat la standardele de calitate in conformitate cu ultimele cerinte din domeniul medical, iar amplasarea geografica a acestuia este una strategica, in apropierea celor doua aeroporturi internationale, Henry Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa, asigurand astfel servicii medicale integrate intr-una dintre cele mai aglomerate zone de intrare/iesire din Bucuresti, unde nu exista la acest moment un spital de urgenta, arata sursa citata.

Prin realizarea unei noi infrastructuri medicale in care va functiona Spitalul de Urgenta ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ se urmareste: imbunatatirea gradului de satisfactie si al experientei pacientilor in ingrijire printr-o noua facilitate medicala realizata si dotata la standarde moderne; imbunatatirea standardelor clinice, a eficientei, a rentabilitatii, a calitatii, a sigurantei si a durabilitatii serviciilor oferite; imbunatatirea accesului populatiei, in special pentru grupurile vulnerabile de pacienti, la serviciile spitalicesti de nivel inalt, sporind astfel semnificativ starea de sanatate a populatiei; reducerea mortalitatii si a numarului de decese evitabile in zona deservita; reducerea poverii dizabilitatilor in regiunea deservita; cresterea calitatii vietii si a bunastarii in regiune.

Termenul de finalizare a noului Spital de Urgenta al MAI ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’ este 30 iunie 2026.

Etichete: Spitalul de Urgenta MAI, spital construit cu fonduri PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: