19 spitale digitalizate | Rafila: Unul singur este operational; 18 spitale in perioada de training

17/09/2024
19 spitale digitalizate | Rafila: Unul singur este operational; 18 spitale in perioada de training

19 spitale digitalizate | Rafila: Unul singur este operational; 18 spitale in perioada de training

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/19-spitale-digitalizate-rafila-unul-singur-este-operational-18-spitale-in-perioada-de-training/

In Romania, in prezent, un numar de 19 spitale sunt digitalizate, insa operational este doar un spital din Timisoara. Potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, celelalte unitati medicale se afla in perioada de training si de schimbare a mentalitatilor.
“In momentul de fata avem digitalizate 19 spitale, unul singur este operational, cel de la Timisoara. Am mai facut acest lucru inca in 18 spitale si ne aflam in perioada de training si de schimbarea mentalitatilor, pentru ca trecerea de la un sistem de inregistrare pe hartie la un sistem digital este pentru unii dificila, dar lucram la acest lucru astfel incat in prima faza vom avea aceste 18 spitale in plus fata de cel de la Timisoara si ne dorim ca in procesul de digitalizare, care cuprinde peste 200 de spitale, sa ajungem la situatia in care toate procedurile, tot ceea ce se face asupra pacientilor, sa poata sa fie inregistrat, verificat si cuantificat, incat erorile la care faceti referire sa poata sa fie si identificate si sa se poata interveni pentru reducerea lor”, a declarat ministrul Rafila,

Potrivit demnitarului, spitalele digitalizate vor avea camere video in sectiile de Terapie Intensiva, pentru a se urmari starea pacientilor.

“Camerele video intr-o sectie digitalizata reprezinta un element normal pentru ca exista si un panou de comanda unde sunt urmariti toti pacientii care sunt internati in Terapie Intensiva. Ei nu sunt filmati ca sa fie difuzate imaginile in alta parte, sunt monitorizati pentru a vedea starea lor in permanenta”, a mai precizat ministrul.

Etichete: digitalizare spitale, spitale digitalizate in romania, camere video spitale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: