Guvern: Modificarea modului de autorizare a farmaciilor

26/09/2024
Guvern: Modificarea modului de autorizare a farmaciilor

Guvern: Modificarea modului de autorizare a farmaciilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvern-modificarea-modului-de-autorizare-a-farmaciilor/

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care modifica procedura de autorizare a unitatilor farmaceutice. Astfel, este consolidat rolul statului in autorizarea, supravegherea si controlul activitatii unitatilor farmaceutice.

“Obiectivul este de a preveni producerea unor situatii grave, cu implicatii directe asupra sanatatii pacientilor, precum eliberarea de medicamente neconforme calitativ (expirate, retrase de pe piata, neautorizate) sau functionarea unitatilor farmaceutice fara personal specializat, inclusiv lipsa farmacistului din farmacie, singurul care este autorizat sa elibereze anumite categorii de medicamente (ex. medicamente din categoria antibiotice, stupefiante, psihotrope etc.)”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de Executiv.

Mai exact, se simplifica procesul privind evaluarea documentatiei de obtinere a autorizatiei si sunt implicate institutiile teritoriale din subordinea Ministerului Sanatatii in activitatea de autorizare, supraveghere si control a unitatilor farmaceutice de distributie cu amanuntul a medicamentelor.

Etichete: farmacii, autorizare farmacii, obtinere autorizatie farmacie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: