Ziua Mondiala a Inimii | 80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare pot fi prevenite

27/09/2024
Ziua Mondiala a Inimii | 80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare pot fi prevenite

Ziua Mondiala a Inimii | 80% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare pot fi prevenite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-inimii-80-din-decesele-cauzate-de-bolile-cardiovasculare-pot-fi-prevenite/

Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie serbeaza Ziua Mondiala a Inimii, marcata anual la data de 29 septembrie.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile cardiovasculare raman principala cauza de decese la nivel mondial, ceea ce face ca lupta impotriva lor sa devina o prioritate globala.

Totusi, vestea buna este ca 80% dintre aceste decese pot fi prevenite printr-o constientizare adecvata, alegeri sanatoase de viata si asistenta medicala atunci cand este nevoie. De Ziua Mondiala a Inimii, oamenii sunt incurajati sa faca alegeri sanatoase pentru inima si sa-i inspire pe altii sa faca acelasi lucru.

Fundatia Romana a Inimii, impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie si Cluburile Rotary, sub egida „Totul pentru Inima Ta!”, desfasoara multiple activitati in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, prin care incearca sa atraga atentia asupra „pandemiei” reprezentate de bolile cardiovasculare. Totodata, continua programul “Promenada Inimilor 2024”, proiect ce isi propune mentinerea unui stil de viata sanatos, reamintind tuturor ca activitatea fizica, de minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare. In acest an s-au alaturat initiativei “Promenada Inimilor” 44 de orase din Romania si Moldova.

“Programul “Totul pentru Inima Ta” este un apel la actiune, pentru ca toata lumea sa-si asume sanatatea inimii prin intelegerea riscurilor, insusirea obiceiurilor sanatoase, cum ar fi mentinerea unei diete echilibrate, activitate fizica, evitarea consumului de tutun. Ai grija de inima ta, precum si de inima celor dragi din jurul tau!”, a declarat Prof. Dr. Dragos Vinereanu – Seful Clinicii de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, Presedintele Fundatiei Romane a Inimii, intr-un comunicat remis Formare Medicala.

Potrivit sursei citate, este important ca, desi reprezinta o problema de sanatate publica prin mortalitate si morbiditate, bolile cardiovasculare pot sa fie prevenite!

“Preventia ramane piatra de temelie a sanatatii cardiovasculare. Bolile cardiovasculare pot exista si fara semne care sa ingrijoreze, de aceea se recomanda controalele periodice la medicul curant, chiar si la persoane care par sanatoase. Va puteti reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiace urmand aceste controale, pentru a gestiona orice factor de risc existent, cum ar fi tensiune arteriala ridicata sau un nivel crescut al colesterolului sau diabet, precum si administrarea cu rigurozitate a tratamentului prescris. Asadar, pe 29 septembrie, angajati-va sa faceti alegeri mai sanatoase pentru o inima mai buna!”, a mai transmis Societatea Romana de Cardiologie si Fundatia Romana a Inimii.

Etichete: ziua mondiala a inimii, bolile cardiovasculare, societatea romana de cardiologie, fundatia romana a inimii, dr dragos vinereanu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: