Servicii medicale integrate in centrele medicale universitare

15/10/2024
Servicii medicale integrate in centrele medicale universitare

Servicii medicale integrate in centrele medicale universitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/servicii-medicale-integrate-in-centrele-medicale-universitare/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, este de parere ca in centrele medicale universitare ar trebui dezvoltate servicii integrate, fara a neglija insa orasele mici si comunele.

“Cred ca parcursul corect pentru Romania este de a oferi in centrele universitare, in primul rand, servicii medicale integrate si de a dezvolta si celelalte zone. Nu trebuie sa neglijam orasele mai mici si comunele. Sa dezvoltam spitale acolo unde sunt necesare, sau ambulatorii de specialitate acolo unde poate sa fie facuta spitalizarea de zi, sau sa se investigheze toata gama pentru un diagnostic si tratament eficient. Asta e viziunea noastra.”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca, la Iasi, pe langa constructia Spitalului Regional de Urgente, Ministerul Sanatatii isi propune constructia altor doua unitati medicale pe care le-a catalogat ca fiind ‘doua obiective majore’.

“E vorba despre Spitalul de Pneumoftiziologie, care este un spital care are nevoie de o casa noua, si de Institutul (Regional -n.r) de Boli Cardiovasculare. Aceste obiective au primit aviz de oportunitate de la Ministerul Sanatatii pentru proiectele care vor fi finantate printr-un imprumut facut de Romania de la Banca Europeana de Investitii. Trebuie sa inchidem cercul in ceea ce priveste construirea unei citadele a serviciilor de sanatate de excelenta la Iasi prin aceste investitii”, a afirmat ministrul Rafila.

Acesta a reamintit ca la Spitalul Clinic de Urgenta ‘Prof. Dr. Nicolae Oblu’ din Iasi, cunoscut si sub numele de Spitalul de Neurochirurgie, s-au facut investitii de 66 de milioane de euro pentru achizitia de aparatura de ultima generatie.

In opinia sa, pe langa constructia de cladiri pentru spitale si achizitia de aparatura, la fel de importanta este resursa umana calificata.

“Ne preocupa insa intr-o masura cel putin la fel de mare resursa umana. Parteneriatul cu universitatile de medicina si farmacie ofera perspectiva unei tranzitii, daca vreti, de la medicina de asistenta medicala spitaliceasca traditionala catre medicina avansata, insa acesti tineri medici trebuie sa poata sa faca training, sa se pregateasca, incat sa poata sa lucreze in aceste spitale”, a mai afirmat ministrul.

Etichete: servicii medicale integrate, centrele medicale universitare 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: