In ce conditii va avea Romania suficienti doctori?

15/10/2024
In ce conditii va avea Romania suficienti doctori?

In ce conditii va avea Romania suficienti doctori?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-ce-conditii-va-avea-romania-suficienti-doctori/

Romania va avea suficienti medici doar daca acestia vor fi bine remunerati, vor avea conditii de lucru si conditii sociale optime, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

Acesta a subliniat ca problema personalului medical este una globala, nu doar nationala.

“Romania va avea suficienti doctori atunci cand va oferi acestor doctori trei lucruri: salarii pe masura, lucrul asta in buna masura este realizat, conditii de lucru pe masura asteptarilor tinerilor medici, si la asta lucram dupa cum vedeti ceea ce facem noi, si nu facem numai prin spitale ci facem si in cabinetele de medicina primara si in ambulatoriile de specialitate. Cel de-al treilea lucru, unde, sigur, suntem neuniform, este legat de conditiile sociale si de nevoile sociale ale cadrelor medicale care doresc sa se duca intr-o localitate in care doresc sa isi intemeieze o familie, isi pot educa copiii, unde au acces la o serie intreaga de servicii de care au nevoie. Retentia personalului medical, care e o problema globala, nu doar in Romania, se face impreuna cu autoritatile locale”, declarat ministrul Alexandru Rafila, potrivit Agerpres

Examenul pentru admiterea in rezidentiat este sustinut pe loc sau pe post. Anul acesta sunt scoase la concursul care va fi organizat pe data de 17 noiembrie un numar de 4.082 de locuri si 237 de posturi la nivel national.

Etichete: doctori romania, salarii doctori romania, personal medical romania, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: