Saptamana Europeana de prevenire a cancerului de col uterin
Saptamana Europeana de prevenire a cancerului de col uterin
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/saptamana-europeana-de-prevenire-a-cancerului-de-col-uterin/
Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formata la initiativa Fundatiei Renasterea, marcheaza Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, ce are loc in intervalul 21 – 27 ianuarie 2013, printr-o serie de evenimente reunite sub mesajul „Prevenirea cancerului de col uterin incepe prin vaccinarea anti-HPV”.
Scopul acestei actiuni este sa sensibilizeze populatia cu privire la acceptarea vaccinului HPV si cresterea increderii in eficienta acestuia, astfel incat, in timp, prin vaccinare, numarul femeilor care dezvolta cancer de col uterin sa scada semnificativ.Potrivit European Cervical Cancer Association (ECCA), programele coerente de screening pentru cancerul de col uterin pot preveni pana la 80% din cazurile de cancer de col uterin. In plus, vaccinurile contra HPV au o eficienta extrem de mare atunci cand sunt administrate adolescentilor si pot reduce rata imbolnavirii de cancer de col uterin chiar si mai mult. In contextul in care aproape fiecare caz de cancer de col uterin poate fi prevenit, 60.000 de femei dezvolta aceasta boala in Europa in fiecare an, iar 30.000 mor din cauza ei. Potrivit ECCA, unul din motivele pentru care ne lovim de aceste cifre este reprezentat de faptul ca multe tari (printre care si Romania) nu au adoptat inca programe eficiente si coerente de screening si de vaccinare, astfel ca oamenii din aceste tari nu au acces la aceste mijloace de protectie. In al doilea rand, chiar si acolo unde aceste programe sunt in desfasurare, exista multe femei care nu sunt la curent cu importanta acestor masuri de precautie, asa ca nu le folosesc.
Mai multe informatii despre importanta vaccinarii anti-HPV puteti gasi si in cursul “Importanta vaccinarii anti-HPV”, disponibil gratuit pe platforma www.FormareMedicala.ro si creditat cu 4 puncte EMC.
Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro
Autor: Dorina Pirau
0 Comentarii