Terapie celulara pentru tratamentul leucemiei limfoblastice acute
Terapie celulara pentru tratamentul leucemiei limfoblastice acute
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/terapie-celulara-pentru-tratamentul-leucemiei-limfoblastice-acute/
Cercetatorii americani au obtinut rezultate optimiste in aplicarea noului tip de terapie celulara bazata pe reprogramarea limfocitelor T, care a eliminat celulele canceroase in cazul unei fete in varsta de 7 ani, ce suferea de leucemie limfoblastica acuta, se arata intr-un studiu elaborat de Universitatea din Pennsylvania si publicat luni de New England Journal of Medicine.
Procesul de reprogramare a limfocitelor T presupune prelevarea din sangele bolnavilor de leucemie a unor limfocite T, principalele celule ale sistemului imunitar, si modificarea genetica a acestora cu ajutorul uni virus care le va permite sa atace celulele canceroase. Aceasta terapie aflata inca in faza de studiu ar putea substitui chimioterapia si transplantul de maduva oasoasa.
“Emily se simte bine si nu a avut nici o recadere la 11 luni dupa ce a primit limfocitele T modificate genetic”, precizeaza reprezentantii Universitatii din Pennsylvania, care initial a dezvoltat aceasta tehnica pentru tratarea adultilor atinsi de un alt tip de leucemie.
Un studiu similar a fost publicat si de revista americana Science Translational Medicine, in acest caz terapia celulara favorizand remisia bolii in cazul unui grup de adulti afectati de aceeasi forma de leucemie.
Autor: Agerpress
0 Comentarii