Adeverinta medicala solicitata pentru examenul de titularizare al personalului didactic

02/11/2015

Adeverinta medicala solicitata pentru examenul de titularizare al personalului didactic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adeverinta-medicala-solicitata-pentru-examenul-de-titularizare-al-personalului-didactic/

ADEVERINTA-MEDIC-EDUCATIE-FIZICAPacientii care se inscriu la examenul de titularizare pentru personalul didactic, solicita an de an o “adeverinta de la medicul de familie pe care sa scrie apt pentru predare in invatamant“.

Formularea citata provine adesea de la personalul care preia dosarele de inscriere pentru concursul de titularizare. 

Ce este aceasta adeverinta, cat de corecta este folosirea termenului “apt” si daca intr-adevar medicul de familie trebuie sa o elibereze sunt intrebari la care acest articol incearca sa raspunda.

In Metodologia concursului de titularizare, publicata anual pe siteul oficial la adresa http://titularizare.edu.ro/2015/docs/Metodologie_mobilitate_de_personal_didactic_2015_2016.pdf se gaseste cererea-tip de inscriere. In aceasta cerere este mentionata adeverinta medicala.

10) Prezint avizul/adeverinta medical(a) nr. __________, din data ________________, emis(a) de ___________________________________________, din care rezulta ca sunt apt(a) pentru a preda in invatamant si ca indeplinesc conditiile prevazute la art. 233 si art. 234 din Legea nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a fi incadrat(a) in invatamant.

(*) Se completeaza numai de cadrele didactice care au sustinut probe practice/orale in cadrul concursului.

RASPUND de exactitatea datelor inscrise in aceasta cerere si declar ca voi suporta consecintele daca am comunicat date eronate.

Data ____________ Semnatura____________

 

ANEXEZ, IN URMATOAREA ORDINE, actele in copie CERTIFICATE pentru conformitate cu originalul de catre directorul unitatii unde functionez in anul scolar 2014-2015:

1) Copie de pe decizia de repartizare pe postul didactic de la unitatea/unitatile de invatamant la care functionez ca

angajat cu contract individual de perioada determinata in anul scolar 2014-2015

2) Copie de pe buletinul/carte de identitate din care sa reiasa domiciliul

3) Acte doveditoare in situatia schimbarii numelui (daca este cazul)

4) Copii legalizate de pe actele de studii (inclusiv foaia matricola/suplimentul la diploma)

5) Copii de pe certificatele de grade didactice dobandite, respectiv avize si atestate

6) Adeverinte privind calificativele acordate pentru anii scolari 2012/2013 si 2013/2014 (conform fisei de evaluare); calificativul partial acordat pentru anul scolar 2014-2015 (daca este cazul)

7) Adeverinta de vechime in invatamant

8) Acordul Ministerului Educatiei Nationale, inspectoratului scolar, intreprinderii de intrerupere a activitatii (daca este cazul)

9) Copie de pe carnetul de munca si/sau copia filei corespunzatoare din registrul general de evidenta a salariatilor

10) Avizul medical/adeverinta medicala din care sa rezulte ca sunt apt(a) pentru a preda in invatamant. 

Formularea avizul medical/adeverinta medicala si mentiunea “apt pentru” indica faptul ca metodologia solicita de fapt un alt tip de document medical si anume Certificatul medical tip A5 eliberat de unitatile medicale aprobate de DSP (lista unitatilor pentru Bucuresti poate fi consultata la adresa http://dspb.ro/diverse/info-unitaut.php)

Medicul de familie nu face evaluarile necesare pentru stabilirea aptitudinii personalului didactic de a preda in invatamant.

Adeverinta medicala care poate fi eliberata de medicul de familie este cea obisnuita privind bolile cronice, neuropsihice si infectocontagioase cu care pacientul se afla sau nu se afla in evidenta la data solicitarii.

Aceasta adeverinta este necesara medicului care va pune avizul final pe Certificatul medical tip A5 solicitat de metodologia concursului de titularizare.

 

Citeste si Modificarile propuse de CNAS la noul contract-cadru, atentat grav la rolul medicului de familie in sistem si la specialitatea de medicina de familie I

Este o noua incercare a CNAS de a scoate numarul minim de asigurati pentru a se incheia contracte. In primavara s-a propus acelasi lucru si nu s-a reusit. Acum se incearca din nou, desi situatia de atunci nu s-a schimbat.

Citeste si Co-Ca 2016 -2017: Numerus Clausus = Practica Independenta = Act medical calitativ

Acest termen abstract pentru unii, spune atat de multe in mainile unei persoane pricepute, incat poate sa inlocuiasca o discutie foarte lunga si complicata doar prin simpla sa rostire.

Citeste si Evaluarea furnizorilor de servicii medicale – procedura modificata 2015

Modificarile au fost facute de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in luna februarie 2015 prin Ordinul nr. 106/32/2015 MS/CNAS.

 

Autor: Raluca Zoitanu

5 Comentarii

  1. Alina Adam says:

    Avizul medicinei muncii (12luni) depus la dosarul de titularizare este valabil și pt.unitatiile școlare unde se desfășoară predarea, sau trebuie făcută alta deși valabilitatea este de 12 luni

  2. Alina Adam says:

    Am medicina muncii făcută în aprilie pt dosarul de titularizare și este valabilă până în aprilie 2022 (12luni) iar același medicina a venit la școală cerând să facem alta cu data de 1 septembrie, pe motiv că anterioara care încă este valabilă este adresată ISJ-ului, nu unității școlare, or.prima am plătit 100 lei iar pt.asta pretinde 50 lei, este corect să o fac pe a 2 a dacă prima este încă valabilă?

  3. BARBAT ION says:

    ,, Pacientii ,, care se inscriu la examenul de titularizare …. , scrie sus pe primul rand !
    la cine se refera cuvantul ,, Pacientii ”? , om fi noi nebuni , de atatea acte si documente , dar pacienti sunt doar cei care merg la medic sau sunt internati

  4. vargamaria-angela says:

    Stimati colegi, exista o singura specialitate care poate stabilii aptitudinea in munca: medicina muncii. Intrucat specialitatea este relativ recenta, dar bine reglementata legislativ, nu este cunoscuta de toti colegii din celelalte specialitati. Conform HG 355/2007 actualizata de 1169/2011, medicul specialist de medicina muncii stabileste aptitudinea in munca. De fapt aceasta adeverinta este fisa de aptitudine eliberata dupa efectuarea investigatiilor medicale obligatorii conf HG 355/2007. Problema este ca legile din tara noastra nu sunt armonizate si institutiile nu au actualizate informatiile.

    • zoitanuralucadana says:

      Asa este! In curand va fi pe site un articol despre adeverintele “apt pentru munca” solicitate de angajatori si ANOFM. Care pot fi eliberate doar de medicina muncii.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: