Afectiuni prevenite prin alimentatia corecta in primii ani de viata
Afectiuni prevenite prin alimentatia corecta in primii ani de viata
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/afectiuni-prevenite-prin-alimentatia-corecta-primii-ani-de-viata/
Alimentatia corecta in primii ani de viata contribuie la preventia unor tulburari majore de nutritie precum deficienta de fier si anemia, deficitul de vitamina D si rahitismul, malnutritia sau cariile dentare. In acelasi timp, o alimentatie gresita in primii ani de viata poate cauza boli grave la varsta adulta, intre care cele mai frecvente sunt bolile cardiovasculare, obezitatea si diabetul zaharat.
Riscul obezitatii – prevenit prin alimentatia la copilul mic
Unul din riscurile majore ale societatii de astazi este cel al supraponderalitatii si obezitatii. Specialistii considera ca unul din trei copii obezi va fi obez si la varsta adulta.
In acelasi timp, in cazul acestor copii, riscul de a dezvolta sindromul metabolic este de trei ori mai mare.
In alimentatia copilului 1-3 ani s-au observat grave erori alimentare cu impact negativ asupra dezvoltarii functionale a copilului, dar si a sanatatii la varsta adulta.
Astfel, un studiu efectuat in Marea Britanie a sesizat in alimentatia prescolarilor un aport alimentar scazut de fier si zinc la peste 80% dintre copii, alaturi de un consum excesiv de zahar la peste 85% dintre ei.
Specialisti in nutritie la Conferinta Nationala de Medicina Familiei 2014
Importanta nutritiei in primii ani de viata este unul din subiectele centrale care vor fi dezbatute de specialisti la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, din 26 – 29 martie 2014.
In acest sens, prof.dr. Mircea Nanulescu, medic primar Pediatrie, coordonator al brosurei adresate medicilor de familie
“Recomandari pentru o alimentatie sanatoasa la copilul mic” va explica in cadrul conferintei care este impactul nutritiei in primele 1000 de zile ale copilului si ce recomandari trebuie sa faca medicii de familie pacientilor pentru o nutritie sanatoasa si corecta la copii.
Dr. Angelica Visan, Institutul de Boli Infectioase “Prof.dr. Matei Bals” Bucuresti va explica in cadrul conferintei de ce este important ca nutritia sa fie adaptata in functie de fiecare etapa de dezvoltare a copilului.
Dr. Sandra Alexiu, medic primar in medicina de familie, vicepresedintele SNMF, va completa dezbaterea cu rolul medicului de familie in primii ani de viata ai copilului.
Pentru a lua parte la dezbaterile despre nutritia sanatoasa in primii ani de viata ai copilului, dar si despre alte subiecte cu impact in activitatea medicilor de familie, inregistrati-va la Conferinta Medicilor de Familie aici.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii