Ai buzele crapate, ochii injectati sau mancarimi ale pielii? Ce afectiuni poti depista privindu-te in oglinda

15/06/2011

Ai buzele crapate, ochii injectati sau mancarimi ale pielii? Ce afectiuni poti depista privindu-te in oglinda

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ai-buzele-crapate-ochii-injectati-sau-mancarimi-ale-pielii-ce-afectiuni-poti-depista-privindu-te-in-oglinda/

Studiile au aratat ca schimbarile care se produc pe fata oamenilor pot avertiza asupra problemelor de sanatate pe care acestia le au. Cercetatorii de la Scoala de Medicina Yale din Statele Unite au sugerat ca ridurile faciale pot fi un semn de avertizare asupra osteoporozei.

Acestia au examinat 114 femei aflate la menopauza, cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani si au concluzionat ca persoanele cu cele mai grave riduri aveau cele mai slabe oase, scrie dailymail.co.uk. “Oasele si pielea au ca element comun colagenul, iar in timp ce imbatranim, schimbarile in colagen contribuie la aparitia ridurilor si la deteriorarea calitatii si cantitatii osoase”, a declarat cercetatorul Lubna Pal.

Expertii medicali au descoperit si alte legaturi intre schimbarile care se produc pe chipul unei persoane si bolile de care sufera.

OCHI

 

  • pleoape cazute – afectiuni posibile: paralizie faciala, atac cerebral, cancer pulmonar. Paralizia care apare pe o parte a fetei poate face dificila inchiderea ochilor si poate cauza “caderea” gurii. Se crede ca paralizia faciala apare din cauza unui virus, de obicei herpetic, care provoaca inflamarea unui nerv, iar acest lucru intervine in semnalele pe care creierul le trimite muschilor fetei. Pleoapele cazute sunt mai rar un semn al cancerului de plamani, iar simptomele care mai apar sunt dureri de umeri, slabire a puterii in maini si o senzatie de gadilare in palma.
  • ochi injectati – afectiuni posibile: alergie, inflamarea irisului, presiune arteriala ridicata. Ochii rosii sunt asociati cel mai des cu alergia, deoarece sistemul imunitar al organismului reactioneaza la o substanta cum ar fi polenul, provocand o reactie alergica.
  • zbaterea ochiului – afectiune posibila: stres, scleroza multipla. Fenomenul apare atunci cand muschii din pleoapa au spasme la fiecare cateva secunde. Stresul poate fi cauza acestor ticuri, deoarece opreste corpul din procedeul de absorbtie a vitaminelor B. Aceste spasme se pot petrece si in alte zone ale corpului, cum ar fi stomacul. “Zbaterea persistenta a ochiului, pe parcursul mai multor zile sau saptamani, poate fi o cauza a afectarii sistemului nervos, cum ar fi scleroza multipla”, spune medicul Stokes-Lampard. Printre simptomele sclerozei multiple se numara probleme cu echilibrul, amorteala si incetosare a vederii.
  • cercuri in interiorul ochilor – afectiuni posibile: colesterol ridicat, boala Wilson. “Cercurile albe din jurul irisului, partea colorata a ochiului, sunt un semn binecunoscut al nivelurilor ridicate de colesterol din sange”, spune medicul Susan Blakeney. Colesterolul ridicat poate duce de asemenea la aparitia unor depozite galbui de grasime sub piele si in jurul ochilor. Cercurile maronii aparute in jurul irisului sunt un semn al bolii Wilson, care cauzeaza acumularea excesiva de cupru in organism. Mai intai afecteaza ficatul, insa ulterior cuprul intra in fluxul sanguin si ajunge la alte organe, inclusiv la ochi .”Cuprul provoaca distrugerea tesuturilor, iar simptomele sunt dificultati de deplasare, tremurat si confuzie. De obicei boala apare la oameni sub 35 de ani”, a declarat medicul Stokes-Lampard.
  • pleoape palide – afectiune posibila: anemia. Atunci cand pleoapa inferioara este palida in loc de rosiatica, persoana poate fi anemica. Acesta este rezultatul lipsei de fier, care este responsabil cu crearea celulelor de sange rosiatice. Anemia poate face o persoana sa se simta slabita, ametita, iritabila si friguroasa. Poate fi confirmata cu un test de sange

NAS

 

  • nasul marit – afectiuni posibile: acnee rozacee, gigantism. Ingrosarea pielii din jurul nasului poate aparea in cazurile severe de acnee rozacee. Gigantismul (cresterea deformata) apare atunci cand glanda pituitara produce prea multi hormoni de crestere, stimuland dezvoltarea muschilor, cartilagiilor si a oaselor.

PIELEA

 

  • inrosirea pielii – afectiuni posibile: lupus, boli ale inimii, menopauza. Alaturi de dureri ale articulatiilor si oboseala, lupusul provoaca o iritatie pe obraji si nas. Acesta este un efect al faptului ca organismul ataca propriile tesuturi, inclusiv pielea, si este agravat de razele soarelui. Efectul este mai evident pe fata, deoarece pielea este mai subtire si vasele de sange sunt mai aproape unul de celalalt.
  • fata umflata, pufoasa – afectiuni posibile: hipotiroidie, oreion. Atunci cand glanda tiroida nu produce suficienta tiroxina (care controleaza nivelul de energie pe care organismul o consuma) metabolismul este incetinit. Acest lucru duce la ingrasare, inclusiv la nivelul fetei. Alte simptome sunt oboseala, depresia si durerile musculare.
  • schimbarea culorii – afectiuni posibile: bronsita, astm, icter. Bolile respiratorii precum bronsita si emfizemul pot provoca colorarea pielii in galben sau gri, deoarece nu exista suficient oxigen in organism. Colorarea in galben a pielii unui copil este un mod eficient de a identifica un atac de astm iminent.
  • mancarimi – afectiuni posibile: eczeme, sarcina, sensibilitate la antibioticePielea uscata si cu mancarimi este un simptom cunoscut pentru eczeme. Acestea apar de obicei in zone cu pliuri ale pielii, cum ar fi in jurul ochilor si in zona urechilor. Insa si sarcina poate provoca mancarimi ale pielii, mai ales in ultima perioada. De asemenea, anumite medicamente pot provoca mancarimi.
  • pete pe piele (la femei) – afectiune posibila: sindromul ovarelor polichistice. Sindromul ovarelor polichistice poate duce la probleme in a ramane insarcinata, cresterea excesiva a parului sau acnee.

BUZE

 

  • craparea buzelor – afectiuni posibile: anemie, diabet. Crapaturile sau ranile la colturile gurii pot fi semn de anemie, cauzata de deficienta de fier. Productia de celule rosii incetineste, ceea ce inseamna ca ranile care apar se vor vindeca mai greu.O alta boala posibila este diabetul. Principalele simptome includ sete excesiva, nevoie frecventa la toaleta si oboseala.

URECHI

 

  • ureche rasucita – afectiuni posibile: cancer de piele. Tumorile pe urechea interna sau cea externa pot provoca schimbarea formei acesteia. Tumorile apar sub forma unor noduli albi sau de culoarea pielii. Urechea este un loc obisnuit pentru carcinomul celular, cea mai frecventa forma de cancer de piele.
  • pliuri pe lobul urechii – afectiuni posibile: boli ale inimii. Un studiu publicat in Jurnalul Sanatatii Inimii in 1989 arata ca pliurile de pe lobul urechii pot fi legate de probleme cardiovasculare.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: